Tuesday, July 20, 2010

mesej

Assalamualaikum..

Rasanya ini entry terakhir maCy sebelum maCy ke Pulau Perhentian Khamis ini. Program Pedagodi P&P dan Eksplorasi Marin adalah projek kami semester ini. Balik nanti pasti kulit maCy hitam sunburn punya. Hitam tak apa, jangan kulit sensitif jadi apa-apa sudahlah..

Malam tadi maCy dapat mesej dari nombor ni, 013644****. Bila ditanya siapa tak berbalas pula. Ini isi mesejnya ;

"Duhai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana itu tak terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan manja, pada bicara manja yang menggoda, pada pujuk rayu yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki itu pemimpin pada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah lelaki itu sedang membina kepimpinannnya bagi memimpin dirimu, kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti hadir untuk melengkapkan dirimu.."

Ihsan google

Tak tahu kenapa atau siapa. Tapi barangkali kerana status maCy di Facebook, "Don't make her wait, just because you know she will..". Sebenarnya tu status yang dicilok dari senior maCy. Tak ada niat apa-apa pun. Tapi tak mengapa, sekurang-kurangnya mesej itu masih berisi dan menyejukkan hati~

p/s : masih muda. perihal jodoh belum masuk kepala, atau mungkin malas sudah mahu memikirkannya~

30 comments:

Miss Kira said...

suka ayat dia
menusuk kalbu
hehehe

selamat berjalan-jalan sis..
^^

Uruchimaru @ kf said...

hee..mndlm tue..

QieFLy si Dolce said...

hehhee...sejuk hati sapa lepas baca mesej tu kan...

Entry terkini : Tanpa kusedari Blog aku sudah berusia Setahun.
Share57

Lelaki Ini said...

huhuh..
besh status kamu..
besh msj ithu!

cemomoi said...

dah dekat, dah dekat... ye le tu

zai said...

wauuwauu nakg pulau perhentian..ikut macy ikuuuuutt!!

secret admirer lah tuhh

even umor muda, tak semestinya tak leh pikir psl jodoh kan

Keyyah said...

msg yg mendalam maksudnya..kalo dah jodoh xkemana.

cik elina said...

wahh.
sweet kot maCy.
ehehe.
kalau lah sender msj 2 lelaki,
haaa,tau dah.
mst scret admirer maCy.
;DD

echah mashuri said...

sekali ayt buat echah terusik...cehhh

M a W a D D a H said...

bestnya macy nak g pulau perhentian..nak ikut...nak ikut...

ada jodoh, xkemana macy...:)

@ien_R@z said...

okeh la dapat msg macam tu drp dpt msg yg ntah pape.. hehehe

nak kawen jgn lupe jemput.. hihihi

hentakbelipat said...

pehhh..tu guridam sapa dok bagi tuh..mmg utusan mistik

iqbalsyarie said...

Menarik...mesej ringkas namun sarat dengan kebaikan.Jaga diri ya macy...moga beroleh kebaikan selalu
Post baru:Ini baru mukaddimah aje

Syahrul Iman said...

misteri gak nie..huhu..tapi nasib baik dapat mesej baik2 je kan =)

Izan Ishak said...

macy..kalau jodoh sampai awal pun xpe kan~~
secret admirer yg sgt puitis~~

khairul_bariyyah said...

macy beruntung sb dapat msg 2.. =)

penah jugak dpt msg2 macam ni dpd org yg x dkenali.. bila dimsg,x dibalas.. bila dicall tdak diangkat.. huhuhuh

naz said...

nice quote there :)

ASaDa RyutaRo said...

waaahhhh.. ada orang bagi msg best.. hihi =P

selamat pergi dan selamat pulang dari pulau perhentian.. semoga segala perancangan berjalan dengan lancar =)

eh.. kirim salam kat macy.. lalala~

touya said...

siapakah penghantar misteri itu ?

syaf said...

aku yg hantar...caye x ?? muahaha

Pacifist said...

salam dik macy.
abg nak mesej gak awak.tp xde no.tel. hu hu hu...

syaf said...

ya...itew beta

anayilz said...

salam.

shbtku maCy syg.
err.msg 2 ftn yg hntr.da xsave num ea?huk3.nak majok r.='(

btw.mmafla xbls trus msg 2.mse ftn hntr pn da tgh mlm kn.so.lps 2.da ZzZzZz.hee.esoknya klas awal.lpe trus nk reply.maaf ye syg.:)

✿nenek moden✿ said...

alar..nak jugak org htr msg cegitu..xaci la macy dpt..hehehe

shameel Iskandar said...

pulau perhentian bestnye. Pas2 trus jer ke kelantan, nnt sy belanja nasi kerabu yg trlebih budu. hehehe. gurau jer, sy kat perak hnya sesekali bali kelantan bila cuti.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

wahhhh oke take note :) sgt syahdu mesej tu :)

Wan said...

bagus dia anta mesej camtu

alvin takda umah harga 8juta said...

wa yg hantar sebenarnya..

wa nak u tau..wa nak tackle lu..tapi wa faham..wa tade rumah 8juta.

hellioz said...

aik?

mcm da smpi seru je
gyahahahaahahaahah~

HAI MACY!
gyahahahahahahahahaah~

Amni said...

All the best! =)