Thursday, June 3, 2010

Saya Mahu Gemuk

Assalamualaikum,

Salam ceria buat semua. Hari ini maCy pertama kalinya agak laser dalam menyuarakan pandangan. Eh, tak adalah laser mana, tidaklah mencarut, berkata kasar atau apa, cuma direct dan sedikit telus sahaja. Sekadar berbasa-basi kerana tidak bersetuju dengan statement seorang blogger yang kurang jelas dan boleh dianggap bahaya. Dan apabila halnya menyentuh isu agama, mata mula mengeluarkan laser, mengecil dan merungut dalam hati. Segala kurang dan cacat cela, serta perselisihan pandangan, maCy dahului dengan ucapan maaf ya~

Lupakan tentang itu, hari ini maCy benar-benar agak geram dengan "kepantasan" broadband Celcom yang merengek-rengek tidak mahu menghirup udara alam maya bersama maCy. Akibatnya, tidak sampai sepuluh blog yang dapat maCy lawat dan balas kunjungan. Maaf ya semua!

Dan sebenarnya bukan itu juga yang mahu maCy kongsikan kali ini. Hihi.. Kali ini maCy mahu berkongsi kegembiraan dengan anda semua kerana maCy dapat award seperti di bawah~

v

v

v


Award ini dianugerahkan oleh Asada Ryutaro. Kiranya maCy sebenarnya baru jalan atas red carpetlah terima anugerah. Makin bermakna kerana pemberinya sama kuat makan macam maCy juga. huhu. Tapi, tengok tu. Tak patut betul bagi maCy award ni, maCy mana kuat makan. Tak percaya, tengok gambar di bawah.

Asada, berani la gelak maCy tamoh singgah blog sana nanti! ;p

Nampak sedap kan? Ni dah part pencuci mulut, semua gambar yang lain maCy tak boleh nak tempek di sini kerana akan bocorlah rahsia kerajaan yang maCy ni kuat makan tapi tak reti nak besar~ T__T

Betul, maCy mahu gemuk. Eh, bukan! maCy mahu BMI yang normal.. Semoga dengan sampainya KuatMakanAward ni, selera makan maCy akan ok semula~

maCy dengan bangganya mahu pass award ni pada :

Syahrul Iman : pemilik blogger berkutu yang juga dah jadi model Biore.. pasni dia jadi model kedai mamak pula..hee

Reine : maCy na tengok jugak pic dia makan..lalala~

Awei@Qamarguyz : Ini adalah paksaan sebab maCy rasa awei ni makin jauh dengan maCy~ Busy ya? Breakfast jom? :)


p/s : esok sudah pulang ke rumah! internet pastinya lebih laju dari melaka maju 2010 ini. tapi bila di rumah, maCy pun tak pasti bila je maCy dapat online, jangan rindu ya? :)

p/s 2 : semarak2 jihad demi saudara2 di Palestin. Allahuakbar!

14 comments:

aainaa said...

jangan! aina tak nak jadi gemok.

p/s:jempot la ke blog saye makan pencuci mulut. ;)

khairul_bariyyah said...

maCy, same la... berok bang celcom sy pon jd cm2 jugak.. malu2 zirafah nak on9.. huu~~

best la jd cam maC.. makan byk pon,kurus jek.. jeles2~!!

p/s: sedapnye tgk banana split 2.. yummy2.. =)

anayilz said...

salam.
sian maCy xgemok2 dari dlu.sekeping je.erk.kejam ke ayt nie?maaf3..^_^ maintain smpai skrg.bagus3.tahniah3.=)

iqbalsyarie said...

maCy!kantoi disitu!hahaha...semoga cepat gemuk..eh,cepat normal

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hye sis..majuk jew nadanya =)
ner da jauh la..juz bila sis jarang bertandang sy pun tak tersampai ke cni..huhu..
nyway thanz yer pass award ni..
kena tempek pic ngah makan ke? hehe.. j0m2..macy belanje taw!

iemaZAIMAH said...

kuat mkn tp xbsr best ouh macy!ahahaha!macy comel..

esok2 dh blek umah jgn trus hilang ouh..hehe

gades ain said...

warghhh! jgnnnn! gemok! hahaha
ain nak kurussssssss!

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ cam laen je bunyi ayat pembuka kat atas tu.. hihi :P

tQ sudi ambik award ni.. hee =)
memang betul la kan macy kuat makan.. tapi masalahnya tak gemok2.. banyak cacing dalam badan kot..

tak pun kadar metabolisma tinggi atau dalam bhsa lembut, ketiak selalu basah.. hahaha :P

ops.. tak gelak.. senyum je ni.. lalala~

sugar2 kapas strawberry said...

ohh i love mkn...
dlu kurus..but pas masuk degree ni sy perasan yg badan sy naik sedikit.ahahahhaa

but nvm.xkesah bkn naik byk pon.still bole mkn ngn jayany ;)

s h e e said...

ehehe...jelesnyew org yg kuat makan tp x gumok2...beruntung ouh...

macy cumeyl...nk cket banana split tu...lalala...

saeko_nakamura said...

makan byk xleh gemuk!
bli umh mkn byk2...
samat bercuti ek..
daaa~

✿nenek moden✿ said...

hahaha..macy kuat makan..keh3..
hehehe..kalau balik tu,jgn lupa kitaorg ye..

Syahrul Iman said...

macy kuat mkn tapi badan x membesar eh?..xpe2..iman ade tips..tapi kene selalu amalkan la..lepas makan macy kene terus tido..nanti bukan setakat badan je,tapi perut pown akan cepat membesar..hehe

*thanks macy sebab bagi iman award nie..

Yuni Aisyah said...

bestnya macy..kuat mkn tp tetap gak kurus..jelez la..hehe