Tuesday, June 1, 2010

Saya Happy~

Assalamualaikum..


Hari ini maCy langsung tak online. Ada program di sini dan selepas tu pergi hang out bersama Kak Ha, Kak Ain dan Kak Ain Kecik. Jadi inilah baru maCy online. Online terus nak buat entry pulak tu. Bila tak ready apa-apa untuk dipost, inilah jalannya, jawab tag. Hehe

Jadi hari ini maCy nak jawab tag Syahrul Iman yang sudah lama tak online dan meninggalkan blognya berkutu dan bersawang. Siapa nampak dia sila lapor pada kaunter hadapan sebab maCy memang sudah rindu blogger itu~ huhu


1. Adakah anda happy skang ??

Ye, maCy amat happy~ :D \

2. Kenapa anda happy??

Happy sebab perut kenyang.. hee

3. Apa yang membuatkan anda happy??

  • bila dapat spend masa dengan family tersayang~ :D
  • bila dapat spend masa dengan orang tersayang~ :D
  • bila dapat lepak lama-lama dengan bestie and kawan-kawan tersayang~ :D

4. Pernahkah anda menerima TAG??

Nampak tag hutang tag kat tepi kanan ni? huhu

5. Nyatakan warna yang anda suker??

merah, putih, hitam~

6. Apa yang kamu fikir tentang orang yang tag kamu?
hum, maCy rasa orangnya ramah dan sopan-sopan saja. I mean, takdelah kerex dengan sesape je kan? And maCy happy kenal blogger macam Iman! :D

~tade mood na komen panjang orangnye tak ade lame suda tak online, busy exam.. huhu

7. Siapa yang kamu ingin tag?

1. Asada Ryutaro

2. Zaizax

3. Hara@hatim


yang tengah tu maCy, comel dan comel~ ehh? ;p


8. Nyatakan sifat orang yg anda tag..nak tulis panjang berjela pun takpa..asalkan anda happy..

Asada Ryutaro

Seorang blogger yang hyperactive.. Sangat kelakar dan suka membebel. Kalau dia tak bebel sehari dia akan meroyan sepanjang hari.ki3 ;p
maCy sangat enjoy kenal dengan this guy sebab dia seorang yang positive minded, banyak cerita and sangat suka memberi nasihat :)

Zaizax
Ni bestie kat blog maCy. maCy tak tahulah macam mana maCy dengan Zaizax ni boleh kamceng. Tapi awal-awal lagi maCy dah rasa kami ni agak sekepala. Tambah-tambah kalau entry maCy kata macam ni, macam ni jugak lah kata dia. Kalau macam tu, macam tu jugak lah kepala dia. Zai, i memang jatoh hati la kat blog puteh cam owner die tu.. hihihi ;p. Zaizax ni pun spesies-spesies happy jugak. Jenis tak kesah kot. Sayang dia. hihi

Hara@hatim
Again this guy, nama baru yang maCy mula sebut kat blog ni. Dia ni blogger pasif. Eh? suka-suka maCy je. haha ;p

maCy kenal dia bila dia tersalah ambil emel dari ym list kawan dia yang juga kawan maCy, nick name sama. Puas maCy kena kutuk mula-mula sebab dia ingat maCy buat-buat tak kenal. Padahal dia yang salah orang. huhu. Anyway, dia sangat baik dan selalu ingatkan maCy jangan lapa, jangan lupe makan ubat, dan jangan emo. Hehe

8. Adakah anda happy dengan apa yg anda ada?
Alhamdulillah, maCy bersyukur dengan apa yang ada. Dengan izin Allah, bila sampai masa Dia akan bagi yang lebih baik untuk maCy nanti. Apa yang buruk, terima juga. Sedang cuba baiki kelemahan. InsyaAllah :)


p/s : Badan sudah sangat letih~ Tapi makan harini sangat sedap. Dapat pulak kerang rebus. yum~~

p/s 2 : masih mendoakan mereka~


17 comments:

✿nenek moden✿ said...

hehe..macy happy sebab makan?hehe..
buncit perut tu kunk..

M a W a D D a H said...

hehe..rajin macy jwb tag... ;)

tahniah..tahniah..hehehe..

nak tambah satu leh: asada kuat perasan..errkkk...nyebuk laks...hahaha

ciEk NiENa said...

wah! warna kegemaran kita sama.. merah,putih dan itam..

@ien_R@z said...

owh hepy epy dayz!! hehe...

moga ceria and happy selalu ya!!

^____^

makan jgn tak makan... hihihi

zai said...

hidup mmg best dapat makan.hee

thanks macy...ne zai tgh jwb tagged kamo heheh pantas kan sebab macy puji zai, tu yg laju je hehee

Pacifist said...

salam ziarah dik.
lama dah kita x bicara.harap semua baik.yuran ezzudeen bayar ansur2 boleh?dia masih di kg.kakak pantang sampai bulan 7 ni.k lah jaga diri bebaik.ke'happy'ian adalah hakmilik setiap insan,kenkadang diselikan dengan kesedihan.

hanie@nisya said...

tumpang happy :)

violetless said...

rajinnya jawab tag!!tahniah2.hahaha

hara mz said...

tq macy 4da tag. cmtu la oke.
hepi2 selalu:)

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ patut la makan tersedak2 tadi.. rupanya ada orang sebut pasal asada kat sini.. hihi :P

tQ.. tQ..

nti lepas hbs paper ri ni asada dtg ambik.. =)

hahaha.. asada positive minded ea? lalala~ act bukan membebel. itu nasehat..

bagus woOo.. hepi2 selalu.. senyum2 selalu.. =)

maCy said...

Nenek moden :
ta buncit ta buncit.. lalala~ ;p


MAwaddah :
ta sempat mo wat research meyh na wt bnde len..hihi


ciek Niena :
same? nak adiah. ehh? hhahaha ;p

maCy said...

@ien_raz :
maCy memang ceria2.. hihi
baek! jom makang! :D


abg pacifist :
salam ziarah abang! lamanya tak dengar cerita!
ouh, yuran ezzudeen maCy da bayar semua, dia kan adik maCy ;p
insyaAllah. terima kasih :D

maCy said...

hanie :
meh2 happy sekali :D


violetless :
saje je lame ta byr utang..huhu


hara :
jgn ta jawab plak :D

maCy said...

Asada :
ha, kan da kte, byk bebel. sini pun da jadi ruang post die, bukan komen da.. hahaha ;p
xpe2, i loike~
ha, amek tau. kalo ta amek maCy saman! huhu :)

Syahrul Iman said...

eh..macy happy sebab perut kenyang la.. haha..

*arini saya sgt happy sbb dpt blogwalking jap sambil buang kutu dan sawang kat blog =p

iemaZAIMAH said...

mcmc tag yg kite buat..tp kite punye dpt yg lg pjg..huhuhu..

hai macy! =)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
haA..muncul pun si iman nie..
baru jew nak lap0r kat kaunter td, c0z ri tu mmG ada terserempak ngan dia kat sempang..huhu ;)
nyway Happy always yer sis..TC