Friday, June 25, 2010

Pencinta Pemain Gitar

Assalamualaikum dan hai semua..

Di sini maCy ada gitar..
Mainkan sebuah lagu untuk maCy boleh?
Seronoknya, kalau ada yang boleh main untuk kita..
Ok, maCy bukan berangan..
Cuma bercerita..
Suka gitar..
Itu sahaja..
Huhu..
err.. sangat-sangat suka!^^

Sebenarnya, kali ini maCy tak ada cerita. Bluetooth lappy maCy buat hal. Pada mulanya abang Long kesayangan, oklah, tipu. Tak panggil abang Long, abang Jie, my big brother dah tolong tengok tapi lepas tu tak jadi juga. Kesannya, semua gambar untuk dibuat entry tidak dapat diupload untuk dijadikan cerita. Jadi, mahu puasa entry lagi, boleh? Bolehla ya.. hee~

Di kesempatan ini juga, here, now, I'm introducing you a new blogger, CikguAfiq. He's my pet brother. Ok, maCy tipu lagi. Haha. He's my friend, Cikgu baru 2011 insyaAllah. Betul kan abang? ehee.. Tapi confirmlah dia tak sama IPG dengan maCy sebab maCy IPG perempuan sahaja. huhu.. So come and support this new blogger okay? And the good thing is, he told me, "baru abang tahu blogger ni kepala semua boleh layan jugak.." I like it! Seriously~ Call him CikguAfiq. Wanna visit him? [Klik Sini]



p/s : kakak dah di rumah, suka-suka, akhirnya ada juga nak dibuat teman~

27 comments:

ASaDa RyutaRo said...

kalau suka gitar masih tak tau cara pegang.. err.. payah la nk cakap. hahaha..

semoga ada la org yg maenkan lagu utk macy tu ea..

CikguAfiq said...

hikhik...tenx maC..abg main bass je...klu maC dpt kumpulkan ahli band yg lain..kitorang mainkan lagu tok maC eh...:-)

nisya said...

suka juga klau ade yang mainkan gitar untuk sya.. :)

YamMy said...

pastu, maCy jadi penyanyinyer.. hehe. cam bezt je.

saye juge blogger baru... nak jd tukang support gak.. lalala~

J. Love said...

gua suka drums!

sebab boleh ketuk dengan penuh kepuasan!

BeMiE said...

jom layan gitar...

CikguAfiq said...

ok..da nk complete da ni...tinggal gitar rhthm je..ada keyboardist pon cantik..

khairul_bariyyah said...

suke jugak dekat org yg pndai main gitar.. hik3 (gelak miang dekat sini).. tapi,kalo maen goreng2 yg rock2 2 xnak ah.. sakit telinga nt.. wee~

cik pingu said...

suke jugak gitar!

rasa nk belajar main gitar, tunggu masa n org nak ajar jer.

hihi.

aaaa...selamat pagi maCy!

lumut said...

awk saya ade gitar kat sini..mlas nk blaja dah..haha

M a W a D D a H said...

adah suka gak gitar...hehehe..eh, tersama laks...

macam macy jugak, xreti nak petik..hihi

selamat dtg blogger baru...

si[jari] telunjuk said...

hehe...jemput ana rafali men gitar kat umah maCy la....

<>

cemomoi said...

takde gitar pon rasanya masih terhibur bila petik tulang rangka ni... kekadang berbunyi gak, bukan tulang tapi perutttt

lapo la pulakkk

shameel Iskandar said...

dulu sy juga suka main gitar tapi sudah dua tahun berhenti sbb takde geng.

Ir.Ladybird said...

suke eh gitar..dulu mase kecik2 ade gitar mainan tekan jela camno pon bunyik kua sodap jugak..hahaaaa...
kalau tade gamba letak entri tulusan je pon ok ape..kan kan kan?~

cik elina said...

saya suka org yg men gitar..
ehh,saya suka tengok org men gitar..
nk men sndiri,takut putus pulak tali2 gitar 2..
haha

..::..ein..::.. said...

bila macy buat entry ni gitar ni, teringat kat seorg kwn blogger..dl dia rajin gak main kan gitar utk ein..now dia dh bz..mana ntah..rindu lak nak dgr dia main kan gitar n nyanyi utk ein

IERA HAJERAH AZMAN said...

sangat suweet kalau ade yg mainkan guitar dgn lagu i'll be.waaa..berangan T__________T

SheY PuLL said...

meh epul main kan algu..ckp je ank lagu apew

NiZaM Limited said...

maCy reti men gitar ke..
sy ada gitar kat rumah..tapi tak reti maen..adik punye. hehe..

dulu ayah ajar maen gitar tp sy try2 kejap je..pastu malas dah..payah plak nk hapal kod2..ahaks..

@ien_R@z said...

dh lame nak blaja men gitar.. tp tak pernah dpt. sob3.. hopefully ada yg akn dtg ajr suatu hari nanti.. ngee ^_^

btw, smoga akn dtg seorg mat romea yg akn mendendangkan lagu utk maCy nti.. hehe

NaNaJoe said...

tajuk guitar..isi lain2~heee~~
nana nak komen sal gitar jew la..:P
btw, nana pon same, ska jew kalo ade org leh mainkan lagu, bila kita nak..
wah!! jiwang jap~ :P

syue said...

macy nak lagu apa? meh kite tolong petikkan. kekekekekee

Syahrul Iman said...

macy..mainkan sebuah lagu untuk iman boleh?..hehe

sugar2 kapas strawberry said...

sy suke laki yg pndai main violin ngn piano.aha..

romantiknyyyyyyyyyyy..kekeekekke

Yuni Aisyah said...

yuni pon same..suke sgt2 dgn gitar..kat rumah pon ada gitar..reti pegang tp x reti men..hehe..

pnh ada seseorg yg mainkan gitar utk yuni n smbil nyanyi..cewah.=P

MATAHARI said...

aku main dram.bole masuk dalam list kau?