Monday, June 21, 2010

minta password untuk apa ya?

Assalamualaikum semua~
Tak berapa suka bunga tapi sangat suka roses~ [tiada kaitan dgn entry]


Salam ukhwah, salam rindu, salam segalanya kepada semua. Sudah lama rasanya maCy menyepikan diri. Tidak lama dahulu maCy pernah menyuarakan hasrat untuk berhenti berblogging. Dan sepanjang masa itu maCy sekadar menjadi silent reader dan keep in touch dengan beberapa orang blogger melalui laman sosial Facebook sahaja.

Akhirnya, hati ini terpujuk kembali untuk tidak meninggalkan 100% dunia blogging ini. Terima kasih kepada sahabat-sahabat blogger yang tidak putus-putus memberi semangat dan sentiasa memaklumkan sekiranya mereka mempunyai entry terbaru. ohh, soo skema..huhu

Sekadar untuk becerita, juga bertanya dan mendapatkan pandangan. Dalam ramai-ramai yang mengajak maCy kembali aktif berblogging, terdapat seorang adik yang menimbulkan tanda tanya.

Adik : Akak, akak dah taknak blogging ke?
maCy : Tak tahu lagi.. Macam malas tapi sayang nak tinggal terus..
Adik : Yeke, kalo da stop baru ingat nak mintak pw..
maCy : pw? apetu?
Adik : Password
maCy : hah? nak buat ape?
Adik : hehe

Setelah beberapa kali ditanya, adik itu masih tidak memberi jawapan dan akhirnya perbualan terhenti setakat itu sahaja. Secara jujur, keadaan ini sedikit menimbulkan rasa tidak senang. Bukan tidak senang kepada adik tersebut tetapi sekadar tertanya-tanya untuk apa mahu diambil password maCy. Takut digodamkah maCy ini? Barangkali takut diganggu privacy atau diguna nama sesuka hati. Kenapa? Untuk apa? Semuanya bermain di kepala. Dan kenapa maCy risau sangat? Itu juga menjadi soalan sebenarnya. huhu.. Isk, untuk apa ya?


p/s : baru lepas tengok bola.. game yang sungguh membosankan.. huhu

31 comments:

cikCEPET said...

ehh..
pelik nye dak tuhh..

@ien_R@z said...

ayokk!! adik tu nak watpe ek?? ngeee~

hehe.. dia nk tlong ganti maCy update blog nie kot.. hehe..

tp kn.. sungguh lama kamu menyepi.. ^__^

sueraya said...

xpenah jmpa lg org yg sgt berani n trus trang nk mntak psword kita...hurrmmm???? tataw kah dia apa itu privacy????hehehe

Miss Kira said...

ntah2 itu adik nk jadi macy jr apa..
hehehe

zai said...

macy, i nak password u ? gheee

dia nak taw la camna blog macy leh ramai org, so boleh la die godek2 apa yg macy bt kt blog tu hhaa

shameel Iskandar said...

Jangan bagi, bahaya tu Macy.

A D I A said...

erkk nak pw? no way!

rutikeben said...

adek tuh nk tolong update la..hohoho

¶A.K.I¶ said...

eeaa!
dia nk amk alih usaha macy berblog kot???????

Pacifist said...

salam adikku yg manis
adik tu nak tolong update la tu sbb awok dah nak menyepikan diri.mungkin dia tu peminat setia blog ni.tahniah utk dia kerana berterus terang dan tahniah utk awok kerana kembali ke arena tanpa sempadan ini.jaga diri bebaik k

Dean said...

misteri sungguh budak itu..bahaha

MSR said...

Teruskan berblogging!

M a W a D D a H said...

hehehe..mcm itu ade ke...nak password utk ape ye..nk tolong macy update blog kot..iskkhh...ade gak...

terus berblogging ye macy...;)

cik elina said...

haa,
dia nak renovate blog macy kott..
haha..
pas 2 bg kejutan kt macy..
keh keh..

tp pelik lah,dia nk buat apa eh ?
jeng jeng jeng..
hati-hati macy..
:D

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

password is private...so..password hanye untuk diri sendiri...! hehe

cik panadol said...

wah..sangat berterus terang adik tu ye...hehe

BeMiE said...

Pada BeMie.. takyah la nak berenti.. ada masa buat tak masa tak payah buat...kadang2 kiter perlukan blog utk luahkan apa yg kiter rase... so kalau ada org lain yg nk mintak pw tuk blog ni tak yah la kasik... bygkan nnt dah tua,, kite boleh tgk blk sejarah hidup kiter.. syok tu...keturunan pun boleh bace dan lebih mengenali diri kiter.. renung2kan... heheheeh

iwan said...

maCy.
jom kongsi2 pass nak?hee
:P

iwan said...
This comment has been removed by the author.
Che Kechik said...

hehe..
adik tu nak tlg macy update blog macy kot nnt..
peace! =)

Wan Perlis said...

hah begitu senang nak passwd org

tot tot kecik said...

salam..

haha terus mntk password..??bagus tul adk tu..

mgkn blog maCy best kot..tu yg nk password..tolg sambgkn n update blog maCy..

smile :)

ASaDa RyutaRo said...

dia nak take over la tu.. hahaha.. senang gak dah tu, sbb blog dh pemes.. hihi =P

khairul_bariyyah said...

agaknye die jeles macy ramai followers kot... sb 2 die nak password, leh amek alih macy pny blog nanti.. wee~~

p/s: terjumpa macy pny bngunan mase jalan2 g knduri ari 2.. wee~~

sugar2 kapas strawberry said...

dia nk ambik alih blog macy kot..hihihi

✿nenek moden✿ said...

rasanya dia nak take over blog macy..kan blog ni fames..so,xyah la susah2 lagi..rasanya le syg oi.


syg..u sihat?..hehe^___^

iqbalsyarie said...

Hye maCy!welcome back!!!selamat kembali ke dunia maya~hehehe...my lappy still tak elok~

cemomoi said...

heee saje je nak bagi turning point le tu

MademoiselleEras said...
This comment has been removed by the author.
MademoiselleEras said...
This comment has been removed by the author.
Syahrul Iman said...

wah..macy femes sgt la nie..sampai ade orang sanggup nk ambil alih blog nie =)