Monday, June 28, 2010

Kelebihan Ais Krim

Assalamualaikum semua..


Kuliah telah bermula. Maka bermulalah era kurang blogwalk dan kemalasan maCy untuk update. Lebih-lebih lagi, kebanyakan kelas maCy habis pada jam 4.30 petang setiap hari. Dan hari ini, kelajuan internet benar-benar menguji kesabaran. uhh.. Kepada semua, teruskan berblogging, dan kepada peminat England, usah menangis lagi, kita jumpa lain masa.. ~maCy lah tu. hihi

Berbalik kepada tajuk di atas, ais krim. Sedap bukan? Siapa tidak suka aiskrim? Rugilah. Bukan kanak-kanak sahaja yang menggemari aiskrim tetapi orang dewasa juga. Betul tidak suka? Baru sahaja mahu belanja ;p
For you :)
Mine, tengok sahaja boleh ;p

Kali ini maCy mahu berkongsi mengenai beberapa kelebihan aiskrim iaitu ;


  1. Tindakan mengunyah aiskrim bagi kanak-kanak boleh menguatkan gigi mereka
  2. Aiskrim yang sejuk itu boleh mengembalikan sifat pelupa yang keterlaluan. Lain masa maCy kongsikan kelebihan ais ya?
  3. Zat dalam aiskrim boleh memulihkan pesakit insomnia
  4. Kalsium dalam aiskrim juga banyak kelebihannya

Jadi, apa lagi? Jom makan aiskrim sama-sama :D

***

Hari ini maCy nak introduce dua lagi blog yang maCy suka. maCy rasa rugi kalau ramai yang tidak membaca penulisan mereka. Blog DakwatBasah, seriously banyak ilmu dan opinion bernas yang boleh dikongsikan bersama. Juga blog UNIVERSAL, especially for those yang suka baca update issues. I love them both :)

p/s : sis adah hutang maCy cendol ;p

24 comments:

iqbalsyarie said...

wahahaa..saya suka aiskrim.....................yg org belanja..heeee

Latest post:Bagaimana mahu menyatakan sayang yg sebenarnya?

shameel Iskandar said...

makan aiskrim juga boleh menyembuhkan batuk( dgn izin AllaH). Betul bah.

khairul_bariyyah said...

macy ni,bikin dak comot telan liur banyak kali je.. hish,nak kena nih..

macy,bila nak belanja baskin robins ke.. haagen daaz ke? ahaks!

✿nenek moden✿ said...

tetiba rasa sejuk dekat gg sebab bayangkan makan eskrem..haha

M a W a D D a H said...

hahaha...pesanan macy tak tahan...

ok2...adah belanja cendol, macy belanja aiskrim coklat yang sedap...:p

ardinihumaira said...

nak eskrim skang gak! :)

ardinihumaira said...

nak eskrim skang gak! :)

gades ain said...

ain baru makan eskremmm tadikkk! ;D

@ien_R@z said...

macy.. bla nk blanja eskrim nieh??
nk yg ada biskut oreo kt dalam tuh.. nyum3.. haha

btw, kamo sem berapa ek?? lupe sudaa.. kos ape?? ngeee~

cemomoi said...

eskim pree memang sedap, kalu macy blanja lagik sdap, kalu makan sambil bertenet memang tak dinafikan kebestannya

JMR said...

waduh2 eskem itu...yes cemomoi, eskem free sgt sdp...huhuhu

echah mashuri said...

eskrim..perghh...huhu

untk knk2 mguatkn gg..
untuk ktr e lak mmpercpatkn pmakaian
gg palsu,,huhuhu

lemonade said...

eskrim pop satu!

Fello Ariza said...

aah cemomoi n JMR, eskrem free lagi sedp..ahaha

Are-Gya said...

aper2 jenis aiskrim ker?

alvin takda umah harga 8juta said...

GUA SUKA ESKIM POP..


NGE~~

nisya said...

tiada nikmat hidup andai hidup tanpa aiskrim eheheeeee

zai said...

tengahari baca entry macy pasal icecream, wawauuu sejukknyaa.

icecream malaysia category ice cream ker ais jer ?

Yuni Aisyah said...

semua org suka aiskrim..sape yg x suke sila angkt tangan.?hehe

WONG SIKAMPUH said...

Wah ternyata banyak bgt ya kelebihan nya ais krim,bisa untuk menguat kan gigi.Apa gak salah tuh...Salam kenal kawan.Kunjung balik n follow ya...Aku dah follow u

v!vi@n said...

wow...i love ice cream so badly...everytime i m in bad mood, ice cream never failed to cheer me up..now you just gave me more reasons to eat ice cream..HAHAHAHAHA....

cik elina said...

meleleh air liur.
cepat2 lap balik..
;DD

Syahrul Iman said...

tindakan mengunyah aiskrim bagi orang dewasa boleh mengakibatkan gigi sensitif..hehe

mengunyah ais krim said...

wahh.. ade kebaikan jugak yeh mengunyah ais krim nih.. *bangge jap :D