Tuesday, June 8, 2010

Kegunaan Lain Pakaian Pengantin

Assalamualaikum semua,


Indahnya jika ada rezeki untuk mendirikan rumahtangga. Eh, jangan salah faham! Bukan maCy yang mahu mendirikan masjid. Umur 20, masih mentah lagi. Belum ketemu lagi putera pilihan ibu ayah. Jika sudah ada sudah tentu maCy akan kutip hadiah dari semua blogger kesayangan maCy ini ;p

Kali ini maCy mahu berkongsi mengenai satu kisah yang berkaitan dengan alam perkahwinan juga. Siapa ada baca Metro keluaran 31 Mei lepas? Alkisah maCy baru terjumpa lalu terbacalah kisah "Produk Hati Kecewa". Lelaki bertuah ini kecewa dengan bekas isterinya yang tekad untuk meninggalkannya setelah berkahwin selama 12 tahun. Wanita tersebut mengambil kesemua barang miliknya kecuali pakaian pengantin. Lelaki tersebut mendesak wanita terbabit untuk mengambil pakaian pengantin tersebut, namun dia enggan. Bila ditanya, tentang pakaian tersebut, jawabnya "buatlah sesuka hati". Lalu lelaki itupun mempelbagaikan kegunaan pakaian pengantin itu sesuka hati..


Jom kita lihat apa kegunaan sampingan pakaian pengantin hasil idea lelaki bertuah itu~

Dust cloth.. yang ni maCy biasa guna dengan baju buruk yang tak terpakai tu~

Mengemop lantai.. belum pernah cuba lagi..huhu

Letak ais buat siapa-siapa sakit lutut.. Nenek moden boleh cuba ya;p

Grill cover.. yang ni boleh bagi opah cuba.. hee

Alas buat barber pun boleh jadi..Jadi sepanduk.. yang ni maCy tahu, Ruti, Alvin, Hellioz, Frodo semua belum suruh dia dah buat dulu.. huhu

Sampai sini sahaja entry maCy. Mahu lihat kegunaan lain? (Klik Sini)

***************************************

Dikesempatan ini, jutaan terima kasih~

Award Hiro bagi :D

Award Miss Panda bagi :D

Award dari elina. maCy ambil award sahaja ya? Tag sudah pernah buat. hee

Thanks lot semua :D


p/s : rumah sunyi banyak, baby ramai dan balik :(

45 comments:

stuck said...

hahaha...
mmg frust laki tuh...
='((

hellioz said...

style gyler

gyahaahahahaahah

apedehal dengan wedding dress
gyahahaahaah~

bukan penggoda said...

aku salu je singgah blog ko. mgkn pasni jd silent reader je. haha.

.: Keyri + Atiqah:. said...

bnyak btol kegunaan! ^^

si[jari] telunjuk said...

heh..lau pakaikan baju kat orang2 pon okay gak tu...sure banyak burung terpikat..:)

Frodo Baggins said...

nak buat alas tidoo kucen wa pown mantop gak. hahahhaha. yg jadik bner tu, kitaorg kompem lukis coli merah!!!


merah n putih?
phewwww ... wa lemah!
ngahahhahaha



>>___<<

hiro said...

kreatif n inovatif..pasti klas kemahiran hidup tak pernah monteng..haha

Frodo Baggins said...

hiro mesti terasa nak buat baju tu kain cadar tuk mlm pertama!!

baikkkk punya!
wakakakkaka



>>____<<


wooohaaaa neno neno neno

hanie@nisya said...

sayangnye dress tu diperlakukan sbegitu rupa.. heheee

NaNaJoe said...

cheh~~
beli dress mahal2 main2 lak laki ni..
huhuhu~~
mereka xhargai!!~ :P

M a W a D D a H said...

hehehe...boleh lak erk cenggitu...

maCy said...

Frodo! udah2.. ni blog umum bkn 18 tahun ke ats! hahaha ;p

maCy said...

to all :
thx byk.. da pmpn 2 tanak amek bju die.. hee

iemaZAIMAH said...

ahahahaha!xsyok arh gtu..once in a lifetime jd bnd2 gtu pulak..ades~

khairul_bariyyah said...

thank god i am not his wife.. hahahaha.. sengal~

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehe..kreatif betul laki tu..
nak wat cam ner kan, hati da dilukai..
nice entry! ;)
Tahniah dpt byk award

tot tot kecik said...

salam..

waah kutp adiah ek..?nnt klu tot kawen, jgn lupe dtg tau..hik hik gatai da dtg..

tahniah byk award..bestnye..

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. pernah pergi ke blog lelaki ni. banyak lagi dia buat. siap jd patung utk takutkan org lagi..

congrats owh. banyak dapat award tu. hihi :P

sian dia.. sunyi ea.. tu la.. cepat2 la kawen. lalalala~

lumut said...

macy,
jom kawen.
nak?
haha

muah muah

sweeTSour said...

wahaha lawak btol laki tu.. kalo dia jual mesti dapat duit..Keyyah mmg mata duitan ok..wakakaka..

ala siannya Macy.. g lah kidnap anak2 jiran lak..

ardinihumaira said...

ye tak ye kan.. dah taknak sangat.. lap lantai pon okeh. hehe

Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

cemomoi said...

gambar 2 last tu macam pnah buat je, tapi bukan baju pengantin laaaa

¶A.K.I¶ said...

klu aki kn...
aki nk bukak balik jahitan baju gaun 2..
wat baju laen lak!
hahahh

zai said...

haha..bt entry ni mesti time sunyi ank saudara dah balik kan.

MSR said...

muda2 kahwin pun apa salahnya..lagi berkatttt...huhu

mohd sasuke said...

KIH3...baju kahwin kot..wakaka..lwak le..pastu bleh buat muke x bersalah je laki tu..wee

rutikeben said...

tahniah byk dapat award heheheh

gades ain said...

mak aihhh, frust sampai mcm tuh sekali buat baju pengantin nye. hahaha. kalo ain, buang bako jekk lah oi!!~ heeeeeee!!~

btw, tahniah maCy, dpt byk award. hihihi!

cik elina said...

HAHA..
tak sangka plak bju pngatin bnyk kegunaan..
nnt klau boleh nk try lahh..
nak buat yg ke5
:)

s h e e said...

ehehe...kalo kreatif mcm2 bole buat...

cuti bape lame macy cyg...

Ann said...

kreatif tol laki tuh....haha

bls dendam ke tuh?

suri said...

cari saja yang yang lain..heheee

@ien_R@z said...

haha... sungguh kretip!! tp syg la.. baik jual jer.. leh duit.. ngeh3..

dh frust sgt kot.. msti dia bygkn baju tu bini dia.. hahaha

✿nenek moden✿ said...

gua dengar ada org panggil nama gua..
mana orgnya??
hehehe..
macy syg..jom kawen nak?
i kasi u baju kawen yg leh sapu lantai...
jimat dan berkualiti..u nak ke?hehehe

Shannice said...

kreatifnya... tak terpikir...haha
lebih baik dari simpan dlm stor almari je kan?..

Azaziah Hani said...

alahai sayangnyer...
tapi mmg satu idea yg baik time emergency...

mancai said...

huhuu mantap tu... peh.. kalau wife aku tengok... wakakaka

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tu versi jimat :P

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

owhh..ini pakaian pengantin moden..pakaian pengantin tradisional bole buat apa??

mIsH IeRA cIK irAh said...

hahaha//ok kalau mau berpisah kene bawak pergi semua pakaian!

Ika Suhaimi said...

macam siyal je kalau laki aku buat mcm ni..


hi..jln2..tgk2..

kisahsensasi said...

dasat betul la... kes nie pun boleh jadi femes....

TeRRoRRiZZ said...

terbaik dari ladang!!!!!!!

aiDieNa said...

Kalau I.. jual kat flea market... sayang lar buat lap abuk.. mahal tuuu..

iqbalsyarie said...

20 tahun jd wife org..?uh..tak pelik pun~tapi yg pelik tu ialah guna gaun utk letak ais tu..uh..sgt tak sesuai~