Friday, June 25, 2010

end of the holiday, gonna miss you~

Assalamualaikum..

Cuti sudah mahu tiba ke penghujungnya. Barangkali dan rasanya inilah entry terakhir sebelum maCy kembali untuk meneruskan perjuangan di kampus. Sepanjang cuti ini, tidak banyak yang maCy lakukan melainkan menghabiskan cuti sepenuhnya bersama famili. walaupun sebenarnya banyak online juga.. huhu
Hari ini antara hari yang paling indah di akhir-akhir cuti ini. Kenapa? Sebab dapat bergembira bergelak ketawa bersama adik beradik walaupun tidak sampai separuh yang ada di rumah. blogger yang kata maCy anak tunggal itu, maCy kali ini selit dalam entry yang maCy ada kakak-kakak juga ;p

Since my family susah nak kumpul ramai-ramai, jadi semalam kami cari ikan patin untuk dimasak tempoyak, our family's favourite. Lama juga kami menunggu peniaga yang menghilang. huhu


I love my dad's expression but I dislike my sis's, so inilah hasilnya ;p
Bila masing-masing sudah dewasa dan mempunyai kerjaya, sangat sukar untuk mengumpulkan semua ahli keluarga. Dan hari ini maCy dan dua orang kakak tidak termasuk seorang lagi yang berada di dalam rumah berborak kosong di petang hari sepanjang menemani askar-askar maCy bermain di luar rumah.
Ok, cover balik, the one in maroon, that's her. Masa kenduri kahwin lepas :)

Rindu. maCy pastinya akan rindu untuk pulang ke rumah lagi. Dan rumah pastinya akan sunyi lagi setelah maCy pulang ke kampus ahad nanti dan semakin sunyi apabila kakak-kakak maCy pulang ke universiti Rabu kemudiannya.
These kids, seriously gonna miss you sayangss~
Pada awal cuti lalu, maCy ada juga menyertai reunion sekolah. Tiga tahun sudah, dan itulah kali pertama maCy bertemu semula dengan mereka. Rindu. Sungguh maCy rindu mereka. Tapi, my classmates dua sahaja yang dapat hadir :(
The only yang dapat datang.. Form 5 '07 & Form 3 '05
Maafkan kesengalan mereka ya.. huhu
Earin, err.. tak kenal dan Rohaizad. Serious, maCy tak kenal.. huu
Makan time~

My bestie both.. Epu dan Atul :)

Walaupun semester belum bermula, i'm waiting for the next holiday! ;p

p/s : Mahu pergi makan, jom! Err, header baru! Tapi rasa macam yang sebelum ni lebih cantik. Eh? Ke macam mana? huhu

32 comments:

hellioz said...

CESZ!

hamsap tol
gyahahaahaahaah~

maCy said...

eh?? nape hellioz?? trase ke?

hihihi~ gelak cara sopan ;p

akuinsanlemah said...

siries la...kakak u chantek..ehe

khairul_bariyyah said...

nape askar2 macy 2 muka diorang ade iras cina? keturunan kah?

nway,muka macy ngan kak syamila sgt same.. (dah nama pon adik beradik.. =P)

terbukti kekurusan macy dlm gmbar first sekali 2... hehehe

miss nana said...

hihihi.comel la askar-askar tuh. geram je tgk. oh nana lg suka header yg dulu tuh ^^

M a W a D D a H said...

kesian macy sebab dah habis cuti...kesian..kesian...hehehe...

xpe2...adah ade sini...hehehe

header baru pun cantik gak...yg lama pun cantik gak...ala macy, leh tukar2...xsalah pun kan...hehehe

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ selamat kembali ke sekolah. hahaha..

kirim salam kat akak ea.. lalala~

askar yg pakai baju biru tu cam dak cina lak. mix ke? hihi =P

maCy said...

ohoo.. semua suka budak tu ea..
name die idlan..
anak jepon.. hahaha~

melayu tulen tu..
sekacak maksu dia.. hehe

@ien_R@z said...

hahaha.. dh abes cuti.. hahaha

seronok sgt dh abes cuti kan? wakaka.. T___T

maaf la, emosi tak stabil.. seyes rse malas nk blk. huhu..

tp kn.. bulan 8 nti ada cuti lagi kan?? hak3..

Frodo Baggins said...

>>___<<


keh keh keh
helly lu apsal???
sangap ke?? muahahhaha


hye mecy, salam kat abah yer.
ehkekeke .. yg tudung maroon tu pun
kem salam gak. dak baju biru tu
sekacak wa dulu2 kala.


hye humaira, humaira kim slam. keh3x

maCy said...

frodo :
helioz tgh ta betol lyn fan die kt fb..ki3
tamo kimsalam kt maCy ke? haha ;p

oish, my sis amat femes suda.. huhu

aien :
cuti?? bile?? hahaha
da ta btol gk..uhhu

iqbalsyarie said...

alamak...maCy dah nak blah la..sapa nak baca entry-entry saya nanti??dah la saya ada hutang 1 soalan dgn maCy..ingat tak?papepun,saya doakan yg terbaik buat kamu lah ea...huhuhu
Latest post: PKR bukan lagi Politik??

nisya said...

takpela macy. nanti2 ade cuti gi kan :)

cemomoi said...

betul la ramai tentera tu... mesti ada yang tak ble tido nih

Nazatul shima said...

macy..beznye ikan patin masak tempoyak!!!!

sugar2 kapas strawberry said...

kwn2 sume da nk g..huhuhu

nti sush nk jmpa.cuti sy bkn cm cuti dorg

Syahrul Iman said...

waah..macy dah nak start sem baru eh..iman baru je nak cuti..huhu

CikguAfiq said...

gud luck untok sem br ye maC:-)

BeMiE said...

konfem laaa.. kimsalam kakak.. wakakaak

Keyyah said...

sewonok kan dapat melayan kerenah anak sedara..

slamat ke sekolah..lalalala

ardinihumaira said...

sian ur sis.. hik3

Ir.Ladybird said...

wahh..bestnye reunion~!

cik elina said...

elina suka header niyh..
:)

gambate gambate di kampus sana..
hehe

shameel Iskandar said...

ramai ye askar2 Macy. Msti seronakkan tyme2 cuti ni

Fared Isa said...

very nice blog..

simple and fun to read,, =)

SheY PuLL said...

sy pun nak cuti jugak..:)

alvin takda rumah harga 8juta said...

macy..
kakak lu sihat??

macy..
header lama lebey cool k..


nge~~nge~~


lu pandai main gitar??

SHaFiQa said...

yg maCy xknal tu nme dia azim...

maCy said...

ehee.. mekaseh iqa.. sumpah ta kenal.. die mmg xde zaman maC da wjud kot..huhu

Fakhrur Razi said...

Ikan patin sedap dalam ap jua XD
bestnyer sibling sume dh bso2
yg ramai2 tuh anak buah hape?

Fakhrur Razi said...

oh btw..
mekasih cmmnt pasai widget ak tuh
hohoho ak nih mmg buta skit pasai kedudukan2 mereka XD

✿nenek moden✿ said...

macy..cari kat nek sorunk..^__^