Friday, May 14, 2010

siapa maCy sebenarnya?

Assalamualaikum blogger..

Selama kita berteman berblogging ni, korang kenal tak, siapa maCy sebenarnya? Kenal? Tidak?

Maaflah, bukan sengaja maCy bersikap sedikit misteri, tapi ada sesuatu yang maCy segan sangat nak bagitau semua.. betul! bukan sengaja, segannnn sangat.. nanti apa pulak orang kata kan.. hurm..

Tapi rasanya dah sampai masa maCy cerita siapa maCy dan apa status maCy sebenarnya. Lagipun maCy dah anggap semua blogger ni macam sebuah keluarga. Tak mahu sorok lebih lama lagi..

Aish, segan nak cakap… Biar gambar je lah yang ceritakan semua...

v

v

v

maCy sebenarnya ada company sendiri! hehe

pastu, maCy adalah owner the largest store in the world~

Tengok, ni store dekat Manhattan..

yang ni kecik sikit..

yang ni pun, semestinya bukan di Malaysia..

yang ni satu je kat Malaysia..

yang dekat Malaysia tu, mesti ramai pernah nampak kan? kat tepi highway. kan? kan? sebenarnya maCy la owner dia.. hehe

sememangnya maCy tersangat kaya! So, lepas ni, kalau ada yang menganggur ke, ada masalah kewangan ke, jangan segan-segan nak minta bantuan.. Cakap je, kadar bunga cuma 20%.. haha~


p/s : dah nak bagitau lama dah, tapi takut orang tak percaya. Yelah, maCy ni kan sentiasa comel sederhana dan merendah diri! lalala~ ;p


48 comments:

Che Kechik said...

ehe! macy nak BMW sebijik! bolehkan??
wink* wink*

M a W a D D a H said...

hehehe...

ye..ye je macy nie...kalu betul, adah nak satu juta...lalalala

eh..boleh ker...hehehe..:p

acap said...

wahh. nak keje bawah macy bleh x?

maCy said...

Che Kechik :
untukmu sayang! sok maCy post. hahaha ;p



mawaddah :
satu juta je ke sis?
eh, je? hahaha
kalaula betul, ley la.. ki3




acap :
boleh~ manager maCy asyik cirit j, maCy igt nk cari baru.. nak? haha ;p

khaliesah said...

nak baju free!hehe

maCy said...

khaliesah :
nk baju j.. kije la part time sini..lalala~ ;p

M a W a D D a H said...

hahaha..

tau takut bile adah mitak satu juta..hahhahaha...

ingatkan nk bagi td..sob..sob...

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha..
kayo giloz macy..

birthday nti i nak BMW sebijik boleh?

new year karang nak banglo sebuah. haha..

uit.. uit.. bangun.. bangun.. mimpi je keje dia.

s h e e said...

miahaha...macy...nk duit cket buleyh x?

~ ReD ~ said...

haha..aritu nampak ada bantal petak macam kusyen kat surau.nampak brand MACY jugak.trus tringat kat macy.hihih

sugar2 kapas strawberry said...

macy..alang2 da kaya tu jom blanja sy abc satu hak3

kama comot said...

wah kayanye macy. nk mintak 1 burger mat salai bley??
nak hari rabu nx week. boleh?
x luak pn duit macy tu kan. kan3??
x pernah rasa sebenarnya. boleh ye? :P

Kyuubi_85 said...

macy leh bagi aku keja tak? aku kebuluran tajde duit nak makan. haha

anyway, ko kena tag ye kat sini

http://kyuubi85.blogspot.com/2010/05/rehat-sambil-jawab-tag.html

kalau ada masa buat la ye :D

maCy said...

Asada Ryutaro :
demimu asada, biskut kering pun maCy ta sanggop na banje.. hahahaha

bgn da, tadi mimpi jd puteri raje, ni berangan jd kaye la.. haha

maCy said...

shee :
nak bape byk 2? ;p


rEd :
hahahaha.. kalo make up mac tu pn maCy nye..kikh3


sugar2 kapas strawberry :
boleh yunk, tapi yg mura je ye? ;p

maCy said...

kama comot :
um,.. err... burger mat salai tak best.. kite mkn benjo je lah ye? ahahahaa ;p



kyuubi :
kije cashier j ade ar.. ahaha
adusss.. tag? ini kes dera! haha
insyaAllah.. thx egt maCy :D

aieOreo said...

oreo nak keje jadi pengawal peribadi ade x?
hehe
setiausaha agung ke,ajk perabot pun bolehhhh XD

juwei said...

perasan! haha.


juweialhaj.blogspot.com

maCy said...

aieOreo :
utk oreo, kije goyang kaki, gaji jalannn.. ki3


juwei :
jelesh! haha

sitinorafatien said...

macy kena utamakan sy la...sengkek nie...kena ambik sy bekerja...hahahahahahahaa

maCy said...

sitinorafatien :
buleh2, jd pelayan maCy nk minom air pe..hehe ;p

Syahrul Iman said...

eh..ingatkan macy nie cikgu je..rupe2 nya ade syarikat sendiri la..

*nak apply jadi tukang sapu boleh?..hehe

hara said...

wahh..baruku tau.
macy..nk jd ceo slh sbuah syrikat leh.
xkn stu pon nk berkire..hoho

maCy said...

syahrul iman :
bselah.. kne low profile.. hehe
tukang sapu? sori. yg tu pn da full.. haha



hara :
takde2, utk hatim tgl pakguard j.. tp gaji lumayan. nak? hihihi

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
waAa..bertuah betul dapat ADIK yG kaya raya nie kan..b0le tumpG senang tak?.. ;)

maCy said...

bold Adik nampak..
maCy tau maCy nmpak tua...
dah la tak cantik...
manis pun takda..
tua pulak...humm

L.O.V.E said...

kyanyerr macy.....hehehhee........bley x tlg sponsor wit utk mashimashi n suma fmly g wt haji????hehehhe.....

sueraya said...

cik macy yg hartawan lg dermawan....amek sy keje meh...jobless...:(

jane said...

cissss!!!
hahahahhhaha

zaizax said...

satu lagi, macy , tajuk lagu green day

kayo-kayo, boleh belanja kitorang, kan kata family tadi ha4

¶A.K.I¶ said...

owhh ur sooo in big trouble la darling!!

macy's 2 kedai store for household~
kat serdang..
my sis n i pny fav place~
huhuh...
ap la kamu!!

maCy said...

L.O.V.E :
gi haji?? waahh..pasti! ki3



jane :
jelesss.. hahaha



zaizax :
todays d macy day parade.. hehe


A.K.I :
tau dah yg tu.. saje j na tayang.ki3

captain88 said...

unbelievable.... nak keje ngan macy la.. ada tempat kosong x?

KeJoRa said...

wahh..dahsyat rupanye si macy nih..

anyway..thks coz singgah..=)

Arisa Mihashi said...

rumah saya dekat dgn macy.mmg betol2 tepi jalan raya.hehe

Yuni Aisyah said...

macy..unniesya nak pinjam duet nak beli hp baru leh x..?hp ilang la..sobsob..

Yuni Aisyah said...

macy..unniesya nak pinjam duet nak beli hp baru leh x..?hp ilang la..sobsob..

Aidi-Safuan said...

tak baik tipu macy. dosa

maCy said...

captain :
ade2, pengawal peribadi..hihii


kejora :
biasalah..lalala~
same2 :D


Yuni Aisyah :
bkn takat pnjam, bg kasi baru..hihi ;p



Aidi-Safuan :
ala aidi ni.. skema! ;p

Rashid said...

hehe.. senyum je..

ermm nak minta juga. Nak minta 'hati'..

✿nenek moden✿ said...

hahaha..mmg gegeh la macy ni..huhu..
fames tu.

Lan Bingka said...

macy.. nak mintak sponsor!

cik elina said...

wow..
kaya nya macy..
boleh bg rumah banglo satu kt ija..
kn kn ?
haha

Chaoi said...

baru tahu sape maCy sebenarnya..

d_tieah said...

Gile berangan macy!!!
Haha..

Catherine- said...

owhh rupanyaaaaaaa .... wow!!

terkesima

S..U..D..@..I..S said...

wauu..kayo gilo......
nak minta keta juga macy.....

patut semalam mimpi macy ...

AkuMuzikFilem said...

beza giler blog ni dengan lagi satu. hehe