Sunday, May 30, 2010

Saya Maafkan Awak!

Assalamualaikum semua~

Pernah tak merajuk? maCy pernah. Dan baru juga. Tapi kali ini bukan kategori merajuk lagi. Geram! Geram dengan orang yang bergurau tak kena masa.

maCy ini orangnya boleh dibawa bergurau. Tapi, sensitif itu tetap ada, kadangkala merajuk. Tapi merajuk maCy tak lama. Pandai merajuk pandai-pandai lah sejuk. Itulah maCy.

Gambar hiasan

Dan maCy juga orangnya tak suka diganggu dalam masa berkecil hati itu. Usah pujuk. Biar maCy sejuk sendiri. Betul, maCy merajuk tak lama. Bila maCy sudah okay, maCy tak akan sebut-sebut lagi. Bukan apa, kadangkala cara orang memujuk, dia push kita. Makin kita tension adalah. Tapi, bila yang memujuk kena pada caranya, hati ini mudah lembut saja.

Dari semalam maCy tak berapa sihat, dan emo juga. Dan si nakal itu mengusik maCy berterus-terusan. Mulanya dah okay, bila fikir dia pun nak exam esoknya. Tapi lepas tu buat lagi. Geram betul.
Bergurau tak kena masa. Itulah namanya. Nasib parang tak tertanam atas kepala.

Bangun-bangun pagi, maCy memang tak buka apa-apa berkaitan dia. maCy sangat berkecil hati. Sudah dua hari rasa macam ni. Bila campur yang semalam, maCy betul-betul jadi geram.

Sesudah post entry, baru maCy tengok "karangan" dia. Bila maCy baca, maCy tahu "karangan" itu untuk maCy. maCy tutup tab. maCy buka Facebook pula. Oh, ada mesej dari dia lagi.

"mintak maaf sangat. tak berniat nak mempermainkan macy.. hanya nak bergurau. sorry kalau gurau tak bertempat n over kat macy..

sekarang dah rasa tak sedap ati. really sorry.."

Sebahagian dari text. Dan hati mula tersenyum sendiri. maCy emo betul dua tiga hari ni. maCy pun minta maaf ya, moody tak menentu~

Awak, saya maafkan awak! Kita kan kawan dunia akhirat? :)
Tapi jangan buat lagi, sebab awak saya dah buang ping box tahu tak? Senyum-senyum selalu~ ;)

p/s : Masuk tidur, dahi tiba-tiba rasa panas semula~

p/s 2 : maaf, maCy betul-betul tak blogwalk mana hari ni. Dan mungkin besok juga. Sampai kepala ni ringan macam belon, maCy jalan-jalan semula ya :)

23 comments:

M a W a D D a H said...

hehehe...

xmo merajuk rajuk lagi k macy...

smile..senyum seindah suria...

lalalala...jom nyanyi...:)

khairul_bariyyah said...

ape maCy letak gambar pakwe i ni... hehehe...

owh,patut la.. baru je ingat nak add maCy kat ym.. tibe2, dah xde pingbox 2... ngee~~

take care ye.. =)

hara said...

cool macy!
jgn cepat marah.nnti cpt tua:)

ASaDa RyutaRo said...

lalala~ *buat muka innocent*

heee =P

ASaDa RyutaRo said...

kenapa gambar asada yg jd gambar hiasan ea? hihi ;P

Lun said...

oh, dapt ilmu baru.. thnks ^^

@ien_R@z said...

hahaha... kamu berdua yg sgt sweet.. ngeee~

nk cr gk la someone kt alam may nie yg leh berbalas2 entry.. hak3 =P

take ur rest dear. dont push urself to blogwalking okeh! biar org jer yg dtg tgk org sakit.. hehehe... ^_^

moga cepat sembuh ye lalink!! muah!

lumut said...

big gurl don cry...
macy,take care....
kite pernak kenal suatu ketika dulu..
n kamu kenal aku.

jgn tanya2 dah.haha

zai said...

kera-keras lilin pun cair juga bila kena api.

lawak la macy dgn tuttttt.
masing2 buat entry maaf-memaafin,
tak sehat, makan ubat, relax, nak cepat sihat think positive, jangan cepat moody, selalu pikir benda tu just lawak, so happy hidup :)

Long Haffiz Long Hassan said...

allolollo..
ngajuk eh..
nk adiah dari london?
tpo xngajuk dh kn?so xyhla..haha

ReD said...

semoga cepat sembuh;)

cemomoi said...

paling tak suka memujuk

sebab?

bila memujuk besanya menjadi hipokrit, berjanji macam-macam tapi sekadar janji

so kalu merajuk kat koi malang le sampei ke sudoh koi tak memujuk

eloknya jangan le kuat merajuk

Mommyyus said...

moody lagi ke..senyum sikit. Hani & abdul Rahman ajak main ni..

✿nenek moden✿ said...

macy..moga cepat sembuh keyh..

althafunisa said...

napa tiba2 demam ni yunk?

maCy said...

sis adah :
tak da.. da muke comey je..tade majuk ;p


budak comot :
eh. pkwe u?? aih.. semacam j..lalala~ ;p


Asada Ryutaro :
eh, asada ea orang tu? ;p

maCy said...

Lun :
eh, ade ilmu ape? huuu

Aien_Raz :
kamu bdua? sape2? ;p
oke. na sehat da ni.thx :D


Lumut :
wuuu.. sape ni maCy ta tao jugak T__T

maCy said...

zai :
ahahaha.. kami kan sewit..lalala~
um, na sehat da ni. maCy ta moody da..moody skt j..hiihi



bro long :
alaaa alaaa..majuk ag ni ;p



Red :
thx red :)

maCy said...

cemomoi :
sila belajar pujuk orang..hihi


mommyyus :
dak kecik 2 ajak men twos maCy ta moody..hee


nenekmoden :
mekaseh nek..muah :D


atul :
rndu orang smpi demam~ huhu

sweeTSour said...

Macy xsehat ek..
xmo majuk2 lagi k.. n jgn lupa mkn ubat..semoga cepat sembuh..
n "org 2" pn jgn cari pasal ngn Macy lg ye..hehe

syahira ariff said...

hak hak hak
rasa mcm kenal jer saper tu
*wink wink
huhuhu
anyway,alhamdulillah
majuk cik macy bukan lama
biasala kita perempuan
mood tak menentu kan sis kan?
heee~

si[jari] telunjuk said...

sian maCy jd mangsa gurauan tak kena tempat si jejaka perasan hensem tuh...

moga cepat sembuh :)

Anonymous said...

Cepat merajuk, tapi cepat sejuk ya? :)
-bekas sahabat