Monday, May 3, 2010

Pengalaman Pertama Menjaga Lembu

Alkisah suatu hari maCy dapat wasiat kena jaga lembu ni. Takut pulak la kan aniaya nenek orang yang mengepaskan wasiat ni kalo maCy tak sampaikan. Dapat pulak cik Linn sugar2 kapas strawberry yang tag, maCy tanpa segan buat lah.. bukan senang tau cik Linn nak tag orang.. huhu

Pastu, ade pulak si gemuk boroi-boroi sikit bagi wasiat ni. Orangnye dah tua, maCy sambutlah wasiat dia, kang takut tidur tak lena pulak. lalala~ Nak tahu siapa si gemuk tu? Beliau adalah Asada Ryutaro.


1. Thank & link the person that gave you the cow
(JGN LUPA COPY PICTURE SEKALI)

arigatou ozaimasu cik Linn sugar2 kapas strawberry :D
& Asada Ryutaro :D

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau7 paling tak active..hahaha
humm.. maCy nak bagi blogger-blogger yang baru maCy kenal lah.. moge ukhwah berkekalan.. huhu
1. sheypull
2. cute
3. angelic Vamp
4. lan bingka
5. kech
6. reine
7. bluedianthus


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat
hum.. wasiat ni dapat dari tah sape tah.. orang kaya kg sepening lalat?

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
1. makan (faveret)
2.duduk
3. tengok tv (konpom! huhu)

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
maCy jaga bab-bab makan ni, takda makan bende pelik.. huhu

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat Facebook
dah deactivate FB, tapi seingat maCy, lepas delete member game & unknown people, tinggal 700++

7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
Err.. sape kenal pakwe maCy? boleh tolong kenalkan kat maCy tak? haha

Nama orang yang dapat wasiat ni, jagalah lembu tu dengan tekun ya. Cuba suruh lembu tu muhasabah diri sikit ye, jangan ayik makan nanti obesiti. Kahkakakakah…(lepas seksa aku jaga lembu!)

fuhh.. penat jugak jage lembu ni..


p/s : mula sibuk buat preparation for final.. tak ada masa nak sediakan entry yang berkualiti~


EDIT : tulisan berwarna biru adalah hasil edit dari entry asal :)

6 comments:

ayie said...

wasiat lembu. dengo pon cm gerun je kan...haha

Lan Bingka said...

saya takde kawasan la nak jaga lembu tu..;p
dah jawab soalan dalam hati..;)

sugar2 kapas strawberry said...

hohohoho..tahniah2..sama2 la kita jaga lembu ni ye ;)

~fisha~ said...

cute~

BaBy said...

ok..nant cute amek k..hehhe.. :)

SheY PuLL said...

sowi lame x bukak blog niew..nnt epul wat tag nie..:)