Thursday, May 13, 2010

My 24hours Fav Blogs :)

Assalamualaikum~

Sudah 4 bulan maCy mula aktif blogging. Sebelum ini, sekadar ada, tetapi tidak bernyawa! huhu

Blog maCy dari rupa fizikalnya tak banyak yang berubah kan? Cuma perubahan yang maCy buat sekarang ni, maCy dah ada blog baru iaitu maCy’s Bloglist untuk menempatkan kesemua bloglist maCy. Teratak utama ini sudah tidak mampu untuk menampung semua blogger yang maCy jamin berat semuanya 50++ ni. Hihi.. Bukan apa, link banyak sangat, loading dah mula perlahan. Tu, tengok ladybird kan kanan ni, ha, jemputlah singgah tengok-tengok ya?

Tapi kat blog Aku, Kau dan Mereka ni, maCy still ada letakkan link beberapa blogger pilihan. Bukan jejak kasih berat sebelah, cuma mereka ini boleh dikatakan blogger tetap yang sentiasa datang ke blog maCy setiap hari, dan juga my 24hours Fav Blogs! :D

ni anak saudara maCy no. 9 ~

Mari maCy perkenalkan mereka..

AieOreo, Sugar2 Kapas Strawberry, Syahrul Iman dan DexFab. Mereka ni blogger-blogger yang maintain bersama maCy dari awal maCy mula active blogging semula, iaitu pada awal tahun 2010. Boleh kata mereka inilah pembakar semangat maCy untuk mula aktif menulis di alam ini..

Terima kasih ya kamu berempat! Takde korang ni, berkuburlah blog Aku, Kau dan Mereka..

Zaizax, Cik Sue dan Asada Ryutaro, mereka ni maCy dah anggap macam member kamceng kat alam blog ni. Syahrul Iman pun, banyak juga kami sembang kosong di shoutbox. Zaizax dan Cik Sue usah kata, entry maCy, semua depa berdua ni ada. Asada Ryutaro pun sama, cuma lebihnya, blog dia ni jadi port maCy bila maCy bosan atau sedih. Sebab si gemuk dia ni memang happy go lucky, friendly and funny=)

Blog lain?

Abang Pacifist, maCy taknak cakap banyak, nanti dia kata maCy bodek nak burger lagi. Lalala~ ;p.. Blog dia penuh isi, betul. Nak baca pun maCy kena concentrate sebab bukan bidang maCy, dan banyak juga tentang kemanusiaan. maCy memang suka baca..

Qamarguyz aka Awei dan Encik Shameel Iskandar pulak, mereka ni dari awal maCy aktif balik, maCy dah memang jumpa blog diorang dua ni. Tapi maCy wat dek je, sebab diorang pun wat dek kat blog maCy. Hihi. Tapi lama-lama terajin nak blogwalk tahap dewa sungguh-sungguh, lalu menapaklah maCy di blog mereka ni yang sama naik banyak ilmu dan perkongsiannya. Dan mereka ni ramah dan tak kedekut ilmu juga. =)

ParkAir, Red dan cemomoi. Selalu singgah dan disinggah. Tengok, mereka ada dalam top commentor maCy! Sebab tu maCy masuk dalam list =)

Ruti Keben. maCy tak kenal sangat dia, sirius. Tapi maCy suka blognya. Jadi maCy letak juga. nasikputeh pun, tapi dia selalu singgah blog maCy, maCy pun suka baca entry dia. ReramaUngu, dulu macam selalu jumpa blog dia, tapi maCy jarang singgah, sejak akhir-akhir ni maCy berkenan pula. Hihi

Che Kechik. Baru sangat lagi kenal dia. Che Kechik ni friendly dan merendah diri. Dan selalu jenguk blog maCy juga! maCy teringin nak jumpa kamu lah Che Kechik~

Mari-mari singgah blog mereka, kalau maCy boleh suka, kenapa tidak kamu semua? In time, maCy akan tambah lagi bloglist kat main blog ni.. pastinya maCy nak letak link blog kamu, yang setia bersama maCy, dan menerima penulisan dan diri ini seadanya! =)


p/s : Activating my Facebook again! tapi tengok lah sampai bila bertahan..hihi

34 comments:

ASaDa RyutaRo said...

ade ke patut.. maCy kata asada tempat ilang bosan je. uhh!

x patut.. x patut.. hahaha

time dia senang2 mesti tak kena layan ni.. patut la semalam dia takde, mesti tgh hepi tu.. uh!

Amirah Rashid said...

aiyok macy, asada merajuk. ehehehe ;D anyway, nk ckp thanks dkt macy jgk sbb slalu jenguk blog mira yg xseberapa tu :) kite kawan kan? hee ;D

zaizax said...

macy!! he rambut i terus jadi cm iklan Still terpacak, malu sebab macy sebut nama zai kt ctu..hahha

nnt kan nak bt entry mcm ne jugakk? boleh tiru-tiru?

maCy said...

Asada Ryutaro :
alalala mucuk2.. hahaha
semalam orang stadi ok?
pastu siap die halau suro stdi..
org da suda stdi na release tnsen,
kene halau pulak..
ta patot ta patot~ haha


Amirah rasyid :
biaq die, budak degil mmg camtu..
yup2! sure, in time, msti lg kmceng ngn maCy, t maCy tarok blog kamu pulak :D

F U N F A B U L O S I T Y said...

terkesima dex bace entry macy..
terharu pun ade gak.
everyday mmg dex ke blog macy-dari awal2 lagi dex suka ke sini.
kalau macy tak aktif mmg hilanglah seri blog kat malaysia ni-hehe
keep blogging macy!chayok2! ;D

maCy said...

Zaizax :
rmbut pacak? wow! haha
boley2, sila la zai kusayang. u kan m fav.. lalala~ ;p

hara said...

ak mane?huhu

rutikeben said...

waaaaaaaa

ada nama sangkut..hehehhe

pasnih kita kenal2 ek..hehehe

rutikeben said...

waaaaaaaa

ada nama sangkut..hehehhe

pasnih kita kenal2 ek..hehehe

aieOreo said...

owh oreo tgh sengih macam kerang bakarr..hehe :P

thanks macy :)
macy pun antara best blogger friends oreo ;)
cuma kdg2 oreo xdapat on9..tambah plak tgh cuti sem..umah xde tenet..
huhuhu

maCy said...

dexfab :
yke?? tharuuuuuu~ huhu
ur one of m fav tOo.. :D

hara :
hang pemaleh update.. da la jrg dtg.ki3

rutikeben :
bereh! ;p

aieoreo :
sesame street.. hihi
takpe2, aslkn xlpe maCy ok? :D

sugar2 kapas strawberry said...

uish..popular jap nama dok kt ats.aha..
;)

macy blog bru tu mmg xde tmpt tuk d follow ye?

hanie@nisya said...

macy..

sya dah reload banyak kali tapi shoutbox macy tak muncul2 pun...

why?? why?? why???

:(

✿nenek moden✿ said...

huhu...itu dia pemenang anugerah hehehe

Syahrul Iman said...

owh macy..terharunya bile baca entri nie..jom macy kita sembang kosong lg..ekeke

ParkAir said...

eh aku pun ada gak hehhe..

maCy said...

sugar2 kapas strawberry :
cik linn mmg da feymes..ki3
aa? dop~ xwat pn folower. huhu
tp kalo na folo ley gne yg kt ats 2 j..huhu


hanie@nisya ;
mgkin anda ta pasan shoutbox maCy mnyorok di tepi..huhu


nenek moden :
bile na msk list ni? hihi

sitinorafatien said...

da tgk macy activate kt FB...

maCy said...

Syahrul iman :
tharu kunun.. hihii
jom2 :D


ParkAir :
ye ar, na bce komik ktne ag..huhu

SheY PuLL said...

macy.....hehehe link epul ade x?

~ ReD ~ said...

mueheheh..tak sangka la plak masuk list ;p

rasa2 macam x perasan dah terkomen banyak kat blog ni. sampai masuk list tuuu...:D

shameel Iskandar said...

Macy= Terharunya saya. huhuhu. Nanti kita ziarah menziarah lagi. Kejap lagi saya ke blog baru Macy pulak.

maCy said...

SheY pull :
epul jarang mali sini..hihi


~red :
tu la pasal. red kne wt shoutbox la.. sng na jenguk..uhuuhu


shameel iskandar :
terima kasih.. mesti! ziarah tu perkara wajib :D

cemomoi said...

uhh aku kah yang ko poja-poja?

Amirah Rashid said...

haha. asada = budak degil eh? ;D bru tau :P

Che Kechik said...

ishk..ishk..
kechik ada juga la..
terharu~ T____T
thanks macy!!

(mode : nyorok bawah meja..malu dipuji dgn banyak sekali oleh macy.ceh!! tetiba ayat sekema..-.-")

p/s : insyaAllah kalau ada rezeki nnt kita jmp ok macy..teringin mau jumpa kamu juga! =)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hahaAa..same2 wat dek je ek?
tu la orang cakap..kalu tak suka jangan buang terus, ner tahu lama2 ley tersuka..tak kenal maka tak cinta..skrG da jadi cam adek ngan akak je? hehE.. ;)
nyway thanz yer sis..terharu betul baca entry nie..

Lun said...

moga terus bernyawa :)

aNoZ said...

alaa macy. haha.. teruskan usaha blog ye... anoz ni dah tue.. x larat dah nk update sealu. hahaha

maCy said...

Cemomoi :
isk, smpi situ plak die..huhu


Kechik :
naseb bek kecik, muat duk bawa meja.ki3
insyaAllah umur pnjg..amin :D

Azrai Ahmad Zamri :
byk la adik ngn kakak.. ur older a year thn me dude! huhu

Lun :
insyaAllah.thx!xD

aNoz :
anoz mmg... sebok bcuti senanye kn? haha

M a W a D D a H said...

mane nyer blog adah?? hehehe

bspotgurl said...

Aikk, apsal my blog takde pung ah.. sedey gitu..sob sob.. lap air mata

♥ LULU ♥ said...

ala..blog kita tak de lak..huhu

♥♥ieylar♥♥ said...

muka ank sedara macy tu sebijik cm muka sepupu ila....tp time dia kecik2 dulu la...skrg dh bsr dh..tp mmg sebijik..=)