Wednesday, May 26, 2010

Hostel kena terjah!~

Assalamualaikum blogger~
Semalam ada rokol, diberitahu ada lelaki masuk hostel. Oh, tidak! Pukul 4 pagi berpakaian serba hitam tanpa memakai selipar. Takutnya~ Nasib lah ada yang tersedar. Kes macam ni dah lama tak berlaku, last pun zaman sekolah dulu. Siapalah yang tak ada kerja tu..

Terjah ni tak apa

Teringat zaman kegelapan gangguan macam ni di zaman sekolah. Zaman tu semua bilik dibenarkan buka satu lampu setiap malam. Nama pun asrama, kalau tak memang off light pukul 11 malam. Memang menakutkan, campur dengan ilmu apanya.Tak ada orang tapi dengar bunyi tapak kaki orang berlari. Nauzubillah. Sampai kami sebilik buat shift untuk jaga bilik. Time tu maCy form 3 dan memang kamceng dengan senior-senior Form 5. Jadi, maCy join mereka bertiga untuk berjaga pada waktu "peak", jam 3-4 pagi.

Siap berjaga dengan stick hoki lagi. Kebetulan maCy memang player kesayangan pegang banyak stick, jadi 3 4 orang memang berjaga dengan stick tu. Kelakar kan? Tapi kalau blogger berada tempat maCy waktu tu, tahulah macam mana rasa takutnya. Kalau betul hantu tak apa, maCy lebih takutkan manusia!

Yelah, kami ni perempuan. Kalau dah sampai dengar cerita ada yang bangun-bangun pagi rambut dah tersisir rapi. Dan hampir setiap malam ada yang dengar bunyi orang berlari, bunyinya macam dari atas atap. Tapi kalau tanya pelajar aspura, katanya tak ada siapa-siapa. (Aspura kedudukannya lebih tinggi, jadi boleh nampak atap aspuri).

Pernah, dengar bunyi orang berlari lagi. maCy dengan senior-senior tu tekad nak keluar tengok. Dengan berani maCy lead depan sekali. ~Pikir balik dah besar ni, buat apa la berani sangat, awak tu perempuan maCy! Tapi macam biasa, tak ada siapa-siapa..

Pernah sekali, rasa macam ada yang tiup di telinga. Kami berempat sama-sama meremang bulu roma. Dapat pula kebetulan ada seorang junior Form 1 join berjaga, tiba-tiba dia mengesot ke arah kami. Rupanya, dia dengar bunyi tapak kaki luar pintu. huk

Dan pernah sekali juga, macam biasa, kami berjaga, sambil study. Tiba-tiba dengar bunyi azan. Ya Allah, kecut perut. Darah naik sampai kepala. Kecut. Lama terkaku. Senior peluk maCy, maCy peluk stick.

~Sengal! Jam loceng junior Form 1. Dah lah lantang, kuat gila. Siriyus, alarm dia memang selalu maCy terpaksa turun katil pergi off. Tido mati. Buat apalah dia kunci jam pukul 3 pagi??

Doakan segalanya selamat. Selamat dari jin, syaitan, dan manusia~

p/s : Lapar lagi. Memang patut dapat award makan-makan dari Asada Ryutaro >.<"


35 comments:

✿nenek moden✿ said...

huhu..lucu baca entri macy pasal pgg stick tu...hehehe..
nek lu an..masa tu,ada member kena histeria..form 1 lg..buat cool jerk nek dulu..nek pgg kaki budak tu..baca la pape patut..lastly..nek terdengar org bagi salam..nek jawab la salam..tapi lelaki..igtkan ustaz..bila toleh kat pintu..xde sapa pun..nek tny cikgu ada dgr tak?nek tak puas hati tny bebudak kat koridor..dorunk pun kata xdengar..

ciEk NiENa said...

wooo,seram kot dengar citer macy nie.. mujur la sya xdok asrama masa skolah dulo.. masa kat uni ni selalu gak la dengar mende pelik3 nie,, tapi wat dunno je la.. huhuh..

Yatre Hayati said...

aik..seriau jer bunyik entry macy ni...heee

Fello Ariza said...

teringat terus citer jangan pandang belakang...hehe

khairul_bariyyah said...

teringat jugak masa kat sekolah dulu...kes orang minyak.. ngee~~ ramai gak students yg kna pukau masa 2... nmpak org minyak tp xleh nak cakap ape2.. ngee~~

-budakcomot-

jane said...

wakakkakaakkaka
ko lain kali kan masuk dlm slimut putih bungkus kan dr ko n serang

sure terkujat sume larik tk jd trjah

weeeeeeeeee hahahaah

iqbalsyarie said...

wah!bestnya pengalaman tu maCy!hehehe..saya tak pernah kena dan taknak kena~hehehe

InsyaAllah.maCy banyak2kan doa dan baca Quran terutamanya surah al baqarah ea...moga2 semuanya selamat.mohon perlindungan Allah~

Syafrizal said...

banyakkan berdoa dan mohon supaya Allah membalas mereka yang mengamalkan ilmu hitam kalau ada la.

@ien_R@z said...

erkk... seram la bc.. dh r duk sorg nieh.. ngeeee~

pepon.. byk2 doa.. mintak perlindungan dr Yang Maha Kuasa.. okeh cayunk! (^^,)

cemomoi said...

heee besa la dok srama... pnah dengo bebudak lelaki masuk asrama pompuan pakai spenda je siap tepek bedak banyak2 kat muka, ada yang kantoi kena tangkap

kat u dulu ada gak siang-siang buta berlari atas siling.. argh tayah crita la kang tak ble studi plak anyway amalkan le apa yang patut cuba le cari bismillah 5 dalam buku perubatan dr haron din... insyaallah bole buat peneguh semangat

sugar2 kapas strawberry said...

klu kt hostel sy dlu heboh sal cite org minyak la..dtg nk rogol pmpn la..hahah..mcm2 time skull dlu ;)

hanie@nisya said...

seeram

miyoi said...

ni tym bile mac..yg pgg stick hoki tu??

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. lawak la citer ni. cam ape je kan. act kat sekolah kitorang dulu pun mmg ada jugak benda camni.

nanti nk buat entry jugak la.. nak menaip kat sini, kang jd entry di tempat komen plak. hahaha..

see.. dah la melaporkan diri lapar. mmg sesuai benar la award tu utk maCy.. hahaha..

gades ain said...

erk. sorammmmmmmm! bace pukul 4 pagi lak nie. adeyhh lahhh. mase kat matrik dulu pon, perna dgr mcm2, tp wat dek jek. tp roomate gabra mcm hape. huhu. hehehehe

bukan penggoda said...

ko jgn tatw. aku lah pemangsa itu! miahahahahahaha~

jaya jr said...

haha,curi je jam loceng tu biar die xleh kunci

M a W a D D a H said...

waahhh..berani betul macy...siap peluk stick lagi ha tapi...kakaka..part kelakar...

dah tau pompuan, buat berani erk..dasat...adah de gak kisah pasal ni gak sebenarnye...hehehe

sesuai la dapat award tu..kekeke

Syasya Imani said...

skolah sya pon ade jugak citer2 cmtu..
yg paling cuak tingtong tahap tak igt dunia bila..ustaz sndiri yg nmpk ade sunting yg menari tango atas atap aspuri..wee~
nak pengsan dengar..mengalir je air mate sbb takot..

RaMa2UnGU said...

waaa.seraaam camtu..
kite pun penah gak ada citer more or like camni..
time tu study lagi sem 6 tak silap..
ada kes org minyak masuk hostel aspuri..perggh..mmg gempak la..smpaikn dah boys bt sentri jaga suma blok puteri. n ada one day tu kecoh satu hostel bila dak boys ni kluar tengah mlm g tangkap org tu..weee..mmg seram giler la time tu..sanggup tido ramai2 satu bilik..siap lock habis2an pintu tingkap suma..

zaizax said...

hahhaha lawak la ..macy main hoky ke hoky main macy?


zai xder experience stay hostel (ade but 10hari je then terus quit dari sekolah tu ahha) tp based on my frens yg stayed hostel la kan..kena histeria la kena kacau la pon dh cuak

ain fathihah said...

seram pun ada, lucu pun ada bila baca entri ni...

betul2, lebih takutkan orang dari hantu...sebab banyak orang yg lebih hantu dari hantu

kacang said...

hehe.
kelakar.

sitinorafatien said...

macy, pagi kejadian 2 kn patut la sy dgr suara pn. zaimah kt luar bilik sy...blakang ampaian blok dang wangi...ingtkn windukn warden kita smpai teringigau..upe2 nye memang btl..hahaahah...siriyus..takut giler...

*Idina* said...

Hi Cik Macy!!

Wah, horrornya!! Jangan pandang belakang k! hehe~

(teringat zaman2 spooky di hostel seketika...)

cokelat panas said...

bukan saya eh yg masuk tuh..hahahaa

shameel Iskandar said...

Histeria dan gangguan mahluk halus tu biasalah kat asrama. Baik aspura mahupun aspuri. saya ingat lagi kt smsld dulu (sek men sains lahad datu sabah), sekolah diberi cuti seminggu krn gangguan mahkluk halus. Tiap2 mlm ada sahaja yg terkena. Ustaz buat solat hajat tak jadi2 juga. paderi dan sister dtg dari gereja dgn jmapi mneteranya pun tak jadi2 juga.

Yuni Aisyah said...

seramnya..huhu..smg macy slmt dari ganguan makhluk halus..banykkan berdoa..smg diberikan keselamatan..

~ ReD ~ said...

gila dasat la org yg tak sedar alarm punya kuat tahap nk pecah gegendang telinga pun dia x dengar.hahah

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kalau sye la kan..lame dah sakit hati ngan jam loceng n tuan nya tu..mengacau org nak tido je..ish,,,kalau bangun wat solat sunat tak gak..

Syahrul Iman said...

wakaka..macy peluk stick hoki sebab ketakutan..tapi biase la kes2 macam nie kat asrama kan..huhu

lumut said...

hahaha...aku pernah je pergi asrama ko tuh...
tak silap aku kau rumah merah..
eh aku teke je..betul ker?
=p

macy miss u

maCy said...

lumut :
sape ni?

hara said...

uissh.nk kate org mnyk
dy da lme pupus..

MATAHARI said...

oh. light off. kau school di mana dulu.



zaman rindu itu.