Saturday, May 15, 2010

Happy Teacher's Day! :D

Assalamualaikum..

Betul, ni entry last before exam..
Che Kechik jangan marah, betul.. ni last~
(tige kali last dah ni..>.<")

cuma nak wish Happy Teachers Day!
untuk semua cekgu cekgi :D
(cekgu untuk guru sebenar, cekgi untuk bakal guru macam maCy.. hihi)

maaf tak sempat nak link semua blog para guru..
kepada
sis Dahlia, Encik Shameel Iskandar, dll.

juga sahabat-sahabat bakal guru esp blogger..
Atul, my classmates, Kak Ha, Kak Ain, Kak Eyfa, Bro Med Ashraff, Sara, Aliaa, Ilham, Che Narb, Kak Lin, Fira, Mad, Kak lemonade, Fadh, aienz, dll.

(tengah study, tiba-tiba teringat ni..huhu)

Happy Teacher's Day!
doakan juga maCy selamat final dan dapat menjadi guru cemerlang kelak :)



ada gaya cikgu tak budak ni? huhu



Selamat Hari Guru!
untukmu guruku,
Jasamu dikenang sepanjang hayat :)


p/s : sambung study dan tak main lagi!






39 comments:

rutikeben said...

slamat hari guru tuk (bakal) ckgu..wuhuuuuuuu :P

jaya jr said...

selamat menjadi guru.haha

Nuraisyyah said...

selamat ari guru cikgu macy..smoge mnjadi guru yg bkualiti utk anak bgse kelak..pesanan dr penaja..hahak..;p

Nad said...

slmt hari cikgu! hehe :D

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. selamat hari guru!! err.. untuk bakal cikgu la klu kat sini..

ye la sanggup nak keje kat pedalaman sabah sarawak. hahaha..

semoga betul2 dapat kat pedalaman sarawak. baru mencabar!! hehe :P

dah2.. g study sana..

nape x wish kepada ex-cikgu cam asada ni?? uhh...

Kauthar said...

selamat hari guru maCy...

takpe kalau kena ajar d pedalaman pengalamannya tak ternilai wooo..elaun pun byk gak..kuingkuingkuing :D

hubby akak mula2 kena ajar skolah orang asli..diaorang jenis yang amat menghargai sumbangan guru..sronokk!

sugar2 kapas strawberry said...

selamat hari guru macy ;)

nti ngajar leklok ye ;)

Aidi-Safuan said...

la, ko kena hantar pedalaman ke macy? nanti belikan i gambir tau. :P

cemomoi said...

baca buku dulu nak exam kan...

hooo slamat hari guru dan jadik cekgu.. slamat posting kat sibu nanti ada ksempatan kita jumpa kat sana takpe member koi ada kat betong ter bole tolong tengok-tengokkan

Syahrul Iman said...

selamat hari guru macy..

* selamat menjawab peperiksaan nanTi ..cikgu jangan pulak meniru dalam exam..nanti report kat guru besar..hehe

Che Kechik said...

slmt hari guru bakal guru!
ehe! noti ni bakal guru kite..
suh study die main2 lagi ni..
hiks! ^-^
all d best ya! chiayo2!!
semoga berjaya menjadi chekgu yg pandai 'mentackle' student satu ari nnt..=)

aien_Raz said...

yeay!! selamat hari guru!!!
jom study!! exam dh dekat.. hehe

apa yg kami janji..
tunai tetap kami tunaikan..
(^^,)

maCy said...

ruti Keben :
wuhu?? hahaha. tenx! :D


Jaya Jr :
lambat ag meyh~ huuhu


Nuraisyyah :
mekaseh! wa.. cm ad ucapan ape j..ki3

maCy said...

Nad :
mekaseh! huhu


Asada Ryutaro :
thanks asada! :D
hamboih, sape nak jage maCy kalo tcampak kat sane?? wuuu
ok2, samat ari cekgu utk bekas cekgu cam asada..huhu

maCy said...

Kauthar :
terima kasih kak!
bukan taknak bab elaun tu, tapi susa org pmpn kne g sane.. nal tu nak..huhu
tp bab pnghargaan tu, best! :D



sugar2 kapas strawberry :
thanks sy.. insyaAllah :D



Aidi-safuan :
merepek! haha

maCy said...

cemomoi :
tu lah, tak nakal da ni. huhu
xmo la sibu, nak dalam lagi..lalala~ ;p


Syahrul Iman :
thanks iman :D
tak2, guru besa ksi jawapan j kat maCy..hihi

maCy said...

che kechik :
ampun2! hahaha
mekaseh kechik! aminnn ;p


aienz-Raz :
sis aienz tu la yg byk on9.. ;p

~ ReD ~ said...

selamat hari bakal guru...muahahah

shameel Iskandar said...

mula2 nak ucap selamat menjadi guru. pas2 slmt hari guru. Best aper kena postiug kt sabah atau sarawak. Sy dulu pun kena posting sana sdgkn waktu isi borang posting, sy mintak perak, kedah, melaka dan johor( dulu 4 pilihan boleh diminta.)

kat Sabah kena plak mengajar kat sekolah berasrama penuh (sbp). Agak sibuk tapi pelajarnya bagus.


dimana2 pun dihantar, kita tetap pasrah. kita(guru) umpama hujan mencurah. meninggalkan lembap dan basah di mana sahaja singgah.

Legasi Piston Pecah said...

err..bakal cikgu jugak ker?

tanpa cikgu/guru siapalah murid kan..

s h e e said...

lalala...gudluck macy dear...semoga menjadi cikgu yg sgt2 berjasa in da future...btw,happy bakal teachers day..hehe...

maCy said...

Red~ :
ahahah.. mekaseh :D


shameel iskandar :
terima kasih..
dpt sbp ok la..kalo dpt yg kena naik bot 15 jam tu.. ohh, tak sanggup..huhu


legasi piston pecah :
yup2, insyaAllah :)


shee :
thx cyg~ tbe2 ase na nyanyi..hihi

♥SYAFIQAH ♥ said...

happy teacher's day :))

F U N F A B U L O S I T Y said...

selamat hari guru CIKGU MACY! ;D

maCy said...

syafiqah :
thn lalink :D


dexfab :
mekaceh dex! xD

Bintang Hati said...

slmt hari guru....
wish u all da besh

ASaDa RyutaRo said...

mendoakan semoga maCy dpt kat pedalaman sarawak. =)

sendiri jaga sendiri la klu kat pedalaman. ape plak dh besar2 nak kena org jaga plak. hahaha..
*gelak jahat*

tapi kan, mengajar kat pedalaman ni cepat kaya. biasa makan minum mak ayah student yg akan bagi. siyes! so duet tak sempat nak bawak g shopping. hahaha..

CHEGU ALONG said...

selamat hari guru,cikgu macy!
moga jadik cikgu yg baek kelak..Amin.. :)

maCy said...

bintang hati :
terima kasih :D

Asada Ryutaro :
tu doa snyum jht ke baik tu??
wuu..
maCy nak, tp xmo smpi dalaaammmm nun.. huk3
kaya ta pntg, kslamtn pntg.. huu


chegu Along :
terima kasih.. sama2 lah kita ye :D
hepi tachers day too :)

zaizax said...

selamat hari guru macy.Malaysian future cekguu

Rashid said...

salam

Moga berjaya menjadi guru yang baik.. saya doakan..

✿nenek moden✿ said...

macy...semoga jadi guru yg cemerlang ye..huhu..
ada gaya tuh.

NichKhun said...

maCy selamat hari guru jugak untuk awak ye.. bakal guru kan.. heheeheh

¶A.K.I¶ said...

owhh! bakal cekgu!!
ahhaaha...
gudluck exam!

.zulaikhabukanpenggoda. said...

ohh. siyes aku trase ngn kau. this ain't no kidding. name aku sumpah takde dlm list yg ko wish tu. ahh. al yg xaktif pon ko letak. huaaaaaaaaa~~~

sumpah rase sday! T_T

syue said...

selamat hari guru cikgi maCy =) *belated.hehe.

Lan Bingka said...

semoga lulus dengan cemerlang!

F U N F A B U L O S I T Y said...

same2! jom FB! JOM FB! HAHA ;D

Muhammad naquib bin mokhdzir said...

salam..macy ko nmpk cam cikgu2 sgt...hehe insyaallah ko akan jadi seorang guru ynag cemerlang !!!