Thursday, November 4, 2010

ex bf dengan kawan macam...

Assalamualaikum,

Hari ini maCy bangun pagi dengan mood yang baik. huhu. Hum, just wanna share satu kata-kata lah lebih kurang. But i couldnt remember siapa yang beri, waktu tu semua orang try nak comfortkan maCy. Tapi kejam pula bila maCy lupa siapa.. adeh~

ex bf dengan kwn
dia sama cam kita lipat-lipat kertas
bila buka lipatan, hasil xkan sama ngn yg asal sebelum dilipat

Its true i think. Everybody ada kisah masing-masing kan. After what had happened, its hard to gain back the energy. Everything become so-not-normal.

How to overcome this? Just forgive and ask for forgiveness. Explain. And the most important one is to let go the past and move on. And dont forget, dont ever find a way to hurt, or revenge. Its totally immature. And it gonna make things worst.


p/s : dear miss fay, next sem kena jumpa ok? i gonna write a story 'bout you nanti. miss you damn much! will treat you for ice cream, you treat me for lunch. deal! ;p

40 comments:

M a W a D D a H said...

lapar plak dah si macy nie...hehe

bspotgurl said...

macy, walau apapun macy kena kuatkan hati.. tabah hadapi semu ani jugak walaupun payah.. i will always support u

maCy said...

@M a W a D D a H
hehe.. mmg amat lapar meyh. huhu

maCy said...

@bspotgurl
thx dear.. but da dskus da kmarin kot. insyaAllah pasni xde pe :)

Kimmy Ai said...

erm.. just move on la.. there's too much peoples yang kita belum jumpa.. actually kimmy baru buat entry yg lebih kurang mcm ni.. try la tengok..

smile always ;)

Lan Bingka said...

ok la tu mood baik...kita enjoy!

lupakan segala kesedihan..:)

aki mls login said...

syg~~
hehehhe
[xbce lg nak komen dl]

aki mls login said...

agree dgn kata kata kamu itu..
hurmm...
let be gone,, jus be by gone....

maCy said...

@Kimmy Ai
i hope macy da jumpa org last~

maCy said...

@Lan Bingka
thx bingka! ;D

maCy said...

@aki mls login
sengal ar aki comel. huhu
agreed :)

tia said...

klu revenge nnt lg maken saket hati,
lets forgive and forget,
mesti lagi tenang :)

Lelaki Ini said...

setuju dgn macy!!
sgt2!!

miss nina said...

no revenge please. life is oo short
just tenang2kan diri

plumpy.tootsie said...

benda dh lepas.kalau dikenang bkn boleh ubah apa-apa.

cuma mungkin kite boleh buat yg lebih baik untuk akan datang.itu je yg kite mampu.

cik @!en said...

yup! let go the past and move on..

tp sedih bila kita tak balas dendam atau hurt them.. tp mereka tetap jugak berdendam dgn kita.. sedih. T__T

~Dr.CiNta~ said...

very true, memaafkan lebih baik~ =)

Setiap yang berlaku ada hikmahnya~ Putus cinta sekalipun merupakan sebahagian ujian dunia. Compare kita dengan the others, tak adelah besar mane pon ujian tu.


HAKIKAT ALLAH memutuskan cinta kita dengan manusia adalah utk meyambungkan cinta kita dengan - Nya. Lebih hebat bukan? =D

Si gadis bunga said...

yup. that is the spirit. that reflects our maturity.
the 'what happened' as memories and experiences.
;)

LUMUT said...

baca komen lelaki ini tuh macam beriye2 benar je setujunye??

hehe

MOFASAD said...

alolololo... coolllll~

Tomato Gurl's Life said...

sabar..insyaallah time will heal everthing..

naj hebat oh~ sayang said...

yang... oh sayang...


anak cacing rindu kat u...


sampai hati.. mne nafkah?

ASaDa RyutaRo said...

macam ku kenal ayat itu.. hihi :P

yeah... maaf bermaafan sangat penting. setelah itu, buka lembaran baru. ;)

y@n@ M!B said...

salam kenal...

....revenge...ai penah ada perasaan tu b4..

mmg lg skt hati so better let go je =)

Mario said...

eskem ngan lunch...tak balance le...ekeke

beautiful_rose said...

okay,tak semudah yang di sangke
but still le cube gak kan.

ASaDa RyutaRo said...

asada dah tag macy.. nanti tengok ea..

Poyaty said...

revenge selalunya akan timbul juga bila hati dah marah. tp bila fikir akal waras balik. x perlu kot. huhu. kenapakah cerita kita mcm ade persamaan? huhu. saya selalu relate dgn penulisan kamu maCy :D

♥-- emieysandra --♥ said...

saling memaafi..:)

Fello Ariza said...

I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like

oh..saje je nk copy paste lirik lgu sbb taktau nk ckp cmne....hehehe

:P

rossoneri said...

dont like 'revenge'..stupidest thing ever...

::cdot the dot:: said...

jgn igt lagi..

ain fathihah said...

hehe. tiba2 teringat ex-bf bila baca entri ni.

ciK LyndaWawa igUana said...

sabar..sabar,,sabar.....

echah mashuri said...

kalau boleh format memori yg kita tak nak simpan memori yg kita nak..besh kan?

DuniakuAbstrak said...

hasil mmg tak sama mc dulu

tapi mungkin corak yg baru tu better dari yg dulu tu

Lady Waleane said...

tumpang komen..:)

betul tu no revenge. hati akan bertambah tak tenang je kalau buat gitu.. :)

NichKhun said...

ermmm macy..
sama la jugak macam gelang yang putus dan disambung balek..

ikatan dia takkan sama macam yang mula-mula dulu..

elmo blurb blurb said...

sama macam kita makan, mesti nak terberak, kalau sembelit mesti sakit.


ada kaitan tak? tehee~

Lun said...

kertas klw dah kronyok, bukak balik memang ada kesan, cuba recycle kertas tu, dia akan pilih macam kertas2 yang lain.
-happy exploration-