Thursday, May 27, 2010

Cinta Blogger

Assalamualaikum blogger~


Oh bulan~
Sambil-sambil mendengar asyiknya suara Yuna, maCy terfikir-fikir, wujudkah pasangan sesama blogger? Pertemuan di alam blog? Dan berakhir di alam nyata? Wahh gitu~


Kenapa? Jauh benar apa yang maCy fikirkan ya? Tidaklah. Semuanya tidak mustahil. Mungkin kamu, atau kamu. Ya, kamu yang ada skandal sesama blogger itu. maCy tidak punya siapa-siapa. maCy cuma ada zaizax, sue dan Nuraisyyah saja. Oh ya, my sayangness. Sugar2 kapas strawberry, kenal bukan? ;p


Kenapa tersenyum lagi? Kamu berangan ya? Ada menyimpan rasa pada si dia yang selalu singgah di blog kamu? Oh, sudah declare pula? Wahh~

Sudah 4 bulan maCy aktif berblogging. Dalam masa yang singkat ini, sudah pelbagai ragam yang maCy temui. Jauh blogwalk, luas memoryblock ;p

maCy kira, berdasarkan pemerhatian, ramai juga blogger yang rapatnya lebih daripada biasa. Dan uniknya, maCy baru blogwalk dan maCy jumpa satu blog yang membuat entry meminta maaf pada girlfriendnya yang juga seorang blogger yang agak familiar.

Dan semalam, sepasang couple blogger telah ditangkap kering, mengaku telah pun declare. Baru juga, sebulan rasanya. Kenal di alam blogging ini saja, ym, sms dan mula call. Pandai ya kamu. Diam-diam ada cerita. hihi

Belum campur lagi blogger yang memang sudah saling mengenali dan berkongsi blog untuk melakar cerekarama, menulis fakta dan auta. Oh, meriah rupanya! huhu

Semoga semuanya baik-baik sahaja. Jaga pergaulan anda dan jangan lupa jemput kami blogger-blogger yang kacak dan manis di sini bila sudah kenduri nanti! ;p

Oh ya, maCy cadangkan semua majlis perkahwinan sesama blogger diadakan di MITC Melaka, tak pun depan rumah maCy, senanglah maCy nak pergi. lalala~

~jangan marah kepada yang terkena, segala maklumat adalah rahsia. maCy janji! (tapi di blog mereka rasanya tiada rahsia lagi..huhu)


p/s : tak cukup tidur. mata dah macam panda. @_@

44 comments:

✿nenek moden✿ said...

haha..macy..t kawen jemput nek..hehe

ija sahaja said...

xpenah pun trpkir ada teman blogger mcm 2..
pewittt..
klau ada mcm best je..
hehe..
:)

✿nenek moden✿ said...

yes!!org 1st lagi..hehehe..

✿nenek moden✿ said...

ija>>
kita kapel dua nak??hehe..
kak b kosong lagi..hehe

maCy said...

nenek moden :
yela2.. first.. i sayang yoouu~ ahaha
maCy tade orang nak ag.. ade tak dokter2 mude yg jewang lg romantis yg maseh sngle? ahahaha. kiddy ;p

ija sahaja :
tu lah. menarik ye? boleh cube ;p

hanie@nisya said...

waaahhh.. menarik gitu cinta sesama blogger. klau dh jodoh kan :)

zaizax said...

macy!!! entry kali ni u lupa nak mention nama asada, kecik hati dia wooo

¶A.K.I¶ said...

macy~~~
oo macy~~
aki kembali....
hehehehe

BeMiE said...

bistu BeMIe ni siapa disisi maCy.. wakakakakakaka

MiYOKO TACHIBANA said...

kalo da jodoh dorg ngan rakan blogger, tak leh nk halang gak kann..hihihi...

s h e e said...

macy ade jmp kew blogger yg baru knal n bercinta...ehehe...nk taw gak...

ASaDa RyutaRo said...

Zai : macy ambik jalan selamat tak mention nama asada.. kang kena batang hidung plak. hahahaha..

tajuk bukan main hangat. nape ni macy? hati sudah tumbuh taman ea? hahahaha..

semoga masing-masing bahagia di dunia dan akhirat. =)

*hampir terkecik ati sbb tak de nama asada..

Syafrizal said...

dah sampai seru teruskan aje

@ien_R@z said...

wah... sape blogger yg sdg bercinta tu ek?? hehe...

maCy tak terlibat ker?? kih3 =P

Aidi-Safuan said...

ala macy, u kan pernah declare yang u suka kat i dulu. tapi i reject kan. nih kira entry untuk diri sendiri la nih erk? :P

Fello Ariza said...

maC jiwang suda kali nie..muahahaha~~

maCy said...

hanie@nisya :
cube la dlu.. na tgk hasil ;p


zaizax :
hah? nape? die kate kecik ati ke? biarkan~~ die mmg jaoh dr maCy.. muahaha


aki :
selamat kmbali! :D

maCy said...

bemie :
oh bemie~ ahahaha ;p


miyoko tachibana :
tu lah.. tbe2 ase na men kompang.kui3



shee :
kenal. dekat je ngan kite. tp xleh btw la..kui3

maCy said...

Asada Ryutaro :
bagi soploh sebab npe na kne ade nme asada?? takde kan? ki3
ini urusan takde kaitan ngn asada ok? perasan! ;p


syafrizal :
tu lah. cam menarik je.hihi


@einz_raz :
ade. memang ade. tapi bukan maCy ok? huhu

maCy said...

Aidi-safuan :
ni lagi sorang cth dak perasan. ade bau2 bacang dgn asada tak? ki3


Fello Ariza :
muke brutal, hati ada taan astakona.. ahaha ;p

bukan penggoda said...

asada gedik! asada gedik! asada gedik! hahahaha.

macy, aku mogok ngn kau! majok mode~ :(((

ASaDa RyutaRo said...

wah.. sewenang-wenangnya zi zuely penggoda tu mengatakan bahawa asada gedik.. uhhh!

maCy said...

Zuely si penggoda :
zuely tu majukkkkk je.. sbb 2 cepat tua! hahahaha


Asada Ryutaro :
nak maCy sokong ke? ki3

zyqa zaqy said...

waa....msty ramai da terkena tuhh..nasib baik zyqa ta kena lagi..haha...nnty kalau dorang kawen ni kene bg hadiah lappy la cmnie...hihhihihiih

althafunisa said...

mac bla lak?
cnta d alam cyber...hik9...

lumut said...

hye macy,,,,dunia blog ni kecil je kan???

kita pernah kenal before neh..hehe...

erm ade je blogger yg adah kawen..
pernah baca blog chika?die baru je bersalin...itu kenal di blog lah tuh..hehe

khairul_bariyyah said...

tetiba teringat skandal maCy dengan tetttt (bukan nama sbnar) hee~ =P

maCy said...

comot!!! tamo wt cerita rekaan kat sini..ahahaha

NichKhun said...

hahaha lawak ah macy entri neyh.. adoyai.. macy ade terjatuh hati pade mane2 blogger ker? hehehehe siapakah gerangan blogger2 tu macy? supaya nanti kami sume tak kacau salah sorang pasangan nye.. hahaha

maCy said...

nichkun :
takde lah! isk.. ni bkn utk maCy! huhu

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha... gelak je

lalalala~

khairul_bariyyah said...

pada satu hari, maCy telah.. jeng3x
lalalalala~~
=P

cemomoi said...

blom ada offer letter lagik... be d first

maCy said...

budakcomot :
apakah????? ahahaha

khairul_bariyyah said...

apakah? nak kne bukak hikayat ke nih? lalalala~~ =P

M a W a D D a H said...

ehem...ehem macy...haa..de pape ker? kikikiki

gades ain said...

hahaha. ain terase oke maCy.

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu..ada ek?
macy ke?
citer la terus terang..
nanti tak kac0 lebih2..hehE ;)

~ ReD ~ said...

errr... cinta blogger ye? kuikuikui.. hampir terkena btg idung sndiri..:D

hara said...

wohoho.menarik.
macy!kte ble lg??
gurau jep
heheh:)

aNiss said...

macy:
aniss nk gelak cam NATES lah kat sini...
giahahhahhahhaha....
=))

sapelah couple2 kat alam blog nih kan...
ades!!!
macam2 lah dorang nih....
macy bile nk jumpe jodoh d blog nih??dalam hati ada taman bunga kertas...haha

p/s:
alaa...
klau da jodoh....nk wat camne...

suri said...

wah orang melaka juga ke..hehhee..
cinta kat mana2 pasti ia akan mencarikkan nota cinta yg undah.hehehee

caliph shuriken said...

suka en3 ni.. klau jd realiti best jgak ni ^^

Uruchimaru @ kf said...

*terkena tempias*

tapi itu kisah lame..umph...
well maCy is the best moment to me to know 'bout love in blog...*shy*

when i saw back make me laugh alone..is feeling weird but i know love story is not the end....

*love...come and go in u life 6-^