Monday, May 24, 2010

Apa ada pada Crocs?

Assalamualaikum..
maCy pasti semuanya tahu tentang Crocs. Satu jenama yang tidak asing lagi, juga menjadi style kegemaran ramai anak remaja, dan barangkali kegemaran kamu juga yang sedang membaca ini.

Justeru, dikesempatan yang singkat ini, maCy mahu berkongsi beberapa keping gambar hasil perkongsian dari sahabat cekgi, Suhaimi.. Tak tahu lah dia dapat dari mana. Apa pun, jom kita tengok sama, dan lihat apa yang ada~


Nampak biasa. Tiada yang aneh bukan?

Apa yang lain ni? Cuba fokus pada lambangnya. Masih tiada apa-apa?


Pastinya ramai yang tidak menyedari apa yang pelik mahupun aneh di situ.. Kerana pada awalnya maCy juga tidak menyedarinya..
Jom ke gambar seterusnya~

v
v

v


jelas sudah?

Kalimah Allah di situ. Kebetulankah? Atau apakah? Tidak berani maCy mahu berkata apa. Cuma tak silapnya, keadaan ini hanya pada Crocs original sahaja. Setakat ini belum jumpa pada Crocs celup..
Apa pun, apa perasaan anda? Sedih bukan? Marah juga. Sedihnya~ :(


p/s 1 : Tidak mampu tersenyum~
p/s 2 : maaf tak sempat balas semua kunjungan, rabu ni merdeka exam. maCy balas semua ya? :)

35 comments:

✿nenek moden✿ said...

err..nek tak suka pakai crocs...
eh...pelik la..xpe2...nek akan inform kpd yg len sal cite ni..

hanie@nisya said...

terok btol la.. Sebab tu klau nak beli pape kena tengok btol2

Ezad said...

eh ye ke... salu la mcm ni.. brand2 luar yg ade kalimah.. tapi ni pe sbnrnye.. kebetulan atau.. ~

Mommyyus said...

susah nak cakap kebetulan atau ape..tapi kalau dah ade kalimah Allah, tak patut n berdosa kalau kite masih menyarungkan kat kaki..

Mommyyus said...

i nak ameklah story ni, then link wit ur post k...

maCy said...

nenek moden & hanie :
tu la.. same sebarkan ye ..


mommyyus :
amekla sis.. same2 sebarkan ok?


ezad :
not sure la.. but stuju ckp mommyyus~

Syasya Imani said...

huwaa..terkejut sya
sya mmg pakai ladies crocs
tak sangka pulak ye..
sya pon nak amik sikit
sya link la blog sis ye..

~thanks ye sis kongsi2~

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Nauzubillah. Mereka terus-terusan menghina Islam.

syAzAnA said...

siot jeh. sis macy, pinjam post ekh.
t sy link kan kat sis punye blog k.

Syafrizal said...

sangat kurang ajar..
mohon disebarkan...

sweeTSour said...

ermm dh banyak jd mcm ni...sangat halus dan teliti cara mereka...

rutikeben said...

uishhhhhhhhhh..kene sebarkan nih..

Lun said...

ramai btol org nk buat tak baik pd Islam skrg, trok btl

khairul_bariyyah said...

alamak...ade jugak kasut crocs.. oh,apekah? huu~~

sHaH said...

i pakai crocs.. cane ni? takkan nak buang?

ASaDa RyutaRo said...

benda ni memang terang-terangan hina islam..

dengan macam2 taktik. mula2 popularkan penggunaan crocs, lepas tu kasi gempak punya ada kalimah Allah. hurm..

*pernah beli selipar bowling yg ada kalimah Allah, dah la kegunaan utk ke toilet. bila dah sedar tu, geram giler..

ASaDa RyutaRo said...

tambahan : tak minat jenama crocs! boikot!!

N.U.R.U.L said...

amik entry ni tau!!
nk sebarkan
thanx

ZouL said...

waH!!
betol ke...
bru pasan...nsb bek tak beli...lgipun kasut crocs mcm kampung r..buruk..haha..
kalau kompared2 dgn jenama lain pun leh tau crocs neh mcm kampung je..

sugar2 kapas strawberry said...

nth la syg...

xtaw nk ckp.huhuhu

lucky that i hv no crocs.hihihihi

nk beli,tp cm mahal kot

NichKhun said...

huhuhu sume crocs ke ade tulisan neyh ek?

~ ReD ~ said...

seb bek x minat pakai kasut crocs..

cemomoi said...

jangan pakai crocs kalu tanak jadik crocs

zaizax said...

maybe kebetulan je tu kot
uishhh macam2

@ien_R@z said...

ishh.. bikin panas jer.. huhu
boikot!!

ntah ape yg ada pd crocs tuh.. dh la mahal... ngee~

klo nk beli kena check betul2.. cr yg celup dh la.. ngeh3~

Aidi-Safuan said...

OMG! seriously? seb baik memang tak minat nak beli crocs nih.

NaNaJoe said...

hurm~~ bnda yg kita xnmpak kan..aisshh~~ pelik2~ :(

sHaH said...

awak, kiter folo blog awak..

anayilz said...

salam.

Astagfirullah Al'adzim.T_T

Huh. Macam2. Adakah ini juga boleh dikira sebagai agenda 'mereka'?

Nasib baik xde kasut ni.

Btw. Thanks 4 da info dear.

I'll spread 2 others.

miss u.^_^

anayilz said...
This comment has been removed by the author.
Matt said...

nasib bkn peminat crocs..haih..

cAt said...

Salam..maC!
Erm..gambar nie sebenarnya fitnah je..kasut tu bukan crocs ori..

logo crocs sebenar:
http://i.bnet.com/blogs/crocs_logo.jpg

Harap dibetulkan salah paham ni=)

maCy said...

ouh..siriyus? humm..

thx abg ammar..

cyesly, maCy bwu tgk kt mine..

ade jugak bnde tu..

and, mine ta ori~

Syahrul Iman said...

a'aa la..baru perasan simbol nie kat kasut crocs yang tak ori tu..

xpe2..sama2 kita sebarkan k =)

hara said...

lepas ni xnk pkai croc dah.
nk buang jauh2 laa.huhuh