Monday, April 5, 2010

tukar 'comment setting' anda

Assalamualaikum..

Post kali ni pendek sahaja..

Baru-baru ini maCy dapat sedikit komen dalam maCy blogging ni..

Keduanya tentang 'comment setting'..

1. Tukar setting dari 'full page' kepada 'pop-up window'..
sebab menyukarkan para penkomen. kadang-kadang dah post tiba-tiba hilang macam tu je.

if guna 'pop-up window', boleh kurangkan sedikit kebarangkalian ni.. tak adalah buat blogger kita bengang je kan dah penat taip panjang-panjang, hilang pula~

Agaknya muka yang komen tu dah macam ni kot.. huhu

2. Buang 'word verification'..
maCy pun tak perasan blog maCy ada benda alah ni dan maCy sendiri pun tak suka kalau kena buat.. leceh! hilang semangat nak komen banyak-banyak kat blog dia.. huhu

terima kasih kepada abg Hami Asraff dan akey87, dua komen ni dari mereka berdua..

so, jom semua tukar.. lagi-lagi 'word verification' tu.. ok?


p/s : nak muntah duduk hampir 24 jam depan lappy utk assignment je~

14 comments:

lemonade said...

nak muntah gak ni. hr ni nak submit ni kat sekolah guling2 tengah wat asgmnt lagi.

I n n z said...

baru pos tutorial psl neyh kat blog mlm td.
;p

F U N F A B U L O S I T Y said...

yuppp-bertukarrrr!
dex rasa masih ramai lagi blogger kita mggunakan kaedah tu-harap nanti semakin ok-
sebab akan merancakkan lagi comment kat entry ;D

sugar2 kapas strawberry said...

yeah..sy mmg gunakn pop up windows..hihi

akey87 said...

hehe, aku ker yang INGAT kan macy..yelah kot, tak ingat..ingat mengomen jek..btw, tq sebab sebut "harga" nama sy..:P

akey87 said...

nak tukar komen setting gak lah camnie...

maCy said...

lemonade : patot kaji plak sal beban tgas esemen guru pelatih..huhu

lnnz : hah? yke?? kbetulan meyh~ huhu

dexfab : betul2.. stuju sgt! xD

sugar2 cik linn : eh eh, tmpg glamer ye..hihi ;p

akey87 : bse la wt baek mne na egt.. bgus la tu.. hehe

Nurul Harun said...

baca je, tp tak berapa nak faham la macy..adoi;

maCy said...

Ahaha.. adoi.. ape yg ta paham cik nuruL? huhu

crystalzerosix said...

kena cx jugak nih...xreti sangat nak adjust setting tuh....thanks 4 reminding....

ParkAir said...

er aku pakai disqus, mudah aku nk reply nanti. ;)

masterly02 said...

lepas baca entry nie terus nak berubah..haha..
thanks for the info

Buai Laju-Laju said...

ho...ho...ho...

Syahrul Iman said...

lps nie nak gune pop up windows gak la =)