Sunday, April 25, 2010

Simbol Peace Ketika Bergambar dan Illuminati?

Ini entry ilmiah, jadi maCy skema sikit ye..

Assalamualaikum semua..


Hari ini maCy nak bongkarkan sedikit rahsia amalan kita dalam bergambar..


1 2 3, Peace! snap!


Peace Paris~

Biasa bukan? Tapi apa makna disebalik peace itu sebenarnya? Ingin tahu? Terus scroll ke bawah ya..


Lambang kedamaian, PEACE



Peace

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya merupakan simbol gerakan rahsia Illuminati, iaitu gerakan yang pernah menjadi isu, apa kaitannya dengan Anugerah Juara Lagu ke-24 yang lalu. Gerakan ini merupakan pertubuhan Yahudi.


Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat, Richard Nixon dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).


Yasser Arafat


Tanda “v” pada tangan adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsia Illuminati itu tadi. Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).


Huruf V (Van) dalam tulisan Yahudi bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala.


Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Bermakna, kita telah lama menggunakan tanda kegemaran Syaitan ini, tidak begitu?


Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.


Simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah.


Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri).



Gambar sebelah kiri : simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang.

Gambar tengah : cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan. gambar kecil berbentuk bunga di atas palang adalah logo nazi.

Gambar sebelah kanan : logo asal kumpulan Gereja Syaitan.


maCy tahu isu Illuminati sebenarnya isu yang agak berat untuk difahami oleh golongan seperti kita. Tapi, sampai bila kita mahu menutup mata dan membiarkan sahaja?


p/s : Bacalah buku Gerakan Freemasonry.. Sama harga dengan novel je..


**EDIT**
Terima kasih kepada ayie sebab link kan blog maCy pada entry baru dia berkenaan isu illuminati..
Jom baca entry "Lady Gaga join illuminati?" kat blog ayie. Klik Sini.

31 comments:

zaizax said...

yeah, agak heavy info kali ne yah cik macy,tidak kusangka symbol peace lambang keamanan tu lambang syaitan yah,nwy zai ada satu rantai symbol peace tu erkk..

time berposing, mmg zai akn jrg2 nak guna symbol peace, sebab nmpk mcm skema..wuawuahh

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

er memang betul peace tuh kira simbul illuminati... so berjaga-jaga...

.zulaikhabukanpenggoda. said...

aku dah tau dah pasal peace ni. tp aku stil bwt.

hehs. -.-'

shikin said...

trimas fo d info ma.
aku nk angkat kaki pula lepas ni.
keh2.

nolyumar said...

THNX A LOT 4 THE INFO..

Benda ni nampak remeh dan kecik tapi hakikatnya kita perlu peka and hentikan habit yang melambangkan yahudi ini..



http://inilablogaku.blogspot.com

sebelas said...

eh betul ke? thanks for the info :D


http://nomborsebelas.blogspot.com/

Syahrul Iman said...

thanks cik macy for the info..baru je taw pasal mende nie..macy memang cikgu yang sangat prihatin..hehe..

zAiD~ said...

macy..Gerakan Freemansory ke Gerakan Freemasonry?rsenyer Gerakan Freemasonry..

sugar2 kapas strawberry said...

sem lps ad sorg ustz dtg kt uni sy cite pasal iluminati nih..
byk lg propaganda dorg nk hancurkn umat islam..msa tower ape yg kna bom tu pon rancangan dorg.byk lg la.

anayilz said...

Assalamu'alaikum maCy..^_^

huhu..actually lme jgk da tau psal nie..tp kdg2 still wat jgk..hehe..ape la ftn nie..ish3...-_-

Fatin Fatihah said...

first tau pasal illuminati nie nk nangis rasenyer. seram sesangat.. first tau kat fb. dieowg citer illuminati nie gune music barat ntuk pengaruh kiter.. fuhhh.. takot tull

Syafiq Kadiran said...

wooo...
kes berat ni....
selalu wat tanda tu tapi xtaw makne...
very gud info...

Armyrule said...

dlm blog ku pun ada gak entri ni...ramai yg masih xtahu pasal ni..huhuhuhu...nice sharing

Othman Juliana said...

oh, yeke? Thanks for sharing.
Byk pulak posing2 sebelum ni buat lambang peace-nak kena elakkan terus dah kebiasaan buat peace tu. Huhu~

shameel Iskandar said...

Terima kasih macy aats info yg amat bermakna ini. Sejujurnya, saya pun hanya baru tahu ttg hal ini setelah baca entry ini. Tanpa sedar, dahulu saya juga turut menggunakan simbol peace ketika bergambar.

Bijak sungguh Yahudi memainkan peranan utk memesongkan org islam

F U N F A B U L O S I T Y said...

good ah info macy kali ni
beri impak yang besar megenai perkara ini
kalau dah sekali kita tahu,jangan buat lagi dah bende tu..memang kita tak akan faham buat masa skunk ni-tapi bagi jangka masa yang panjang, ianya secara tak langsung akan mempengaruhi kita.
cuma apa yg kita harapkan,hidup dalam keamanan selama2nya dunia n akhirat.amin.

NichKhun said...

o0o0 huhuhu kirenye tanda tu tak elok la ek maCy?

huhuhu baru tahu ari ney..
tengs dear for d info..
=)

ayie said...

gile. tetibe rasa seram je. sebab sllu bergambar konpem buat peace. hahaha...

1st time aie tau sal iluminati ni melalui youtube. ada org anto video pasal lady gaga join iluminati. kalau jumpe vid tu aie letak dlm blog dan linkkan ke post ni ye.

thanks for the info!

Kerull @ Kay Enn said...

Salam Macy..thanks coz sudi singgah blog akak..banyak info yang seronok baca kat sini..teruskan k...i follow

Love Says it All~ said...

personal makeup class 2nd & 9th may. registration opens now! limited to 6 pax ONLY!!!! @ shah alam, only RM150!!! bring a friend along and get rm20 for each friend you bring!!!

ayie said...

hhehe..susah2 je. segan malu kucin la pulak ada nama situ. aiceh...

oh. td try follow. tp x kuar gamba.. haha upenyer dh mmg follow lama dh. haha. thanks follow balik! :)

syahira ariff said...

nice entry
kalau ta gitau nie
memang kita akan terus guna simbol nie sebab da common daa penggunaannyer dalam kehidupan zaman sekarang

thnxx for sharing
=]
awak,thnx sudi singgah blog syahira
commentlaa new entri sy
hee~
=D

helena's said...

lorhh baru tau nih..haha

cane nak buat pulak lepas nih..angkat kaki kot..hokhok
\
ehh memain ko cikhekl eh!babap dia!

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..sy selalu membaca & membuat pemerhatian tentang isu2 seperti illuminati, freemas0nry & pelbagai lg bentuk mazhab baru gerakan Yahudi dlm menakluk dunia..saling berkaitan..pelbagai dakyah mereka ternyata memerangkap kita, menjadi trend & mnyusup masuk dr pelbagai sudut..budaya, s0sial, ek0nomi & p0litik..Malaysia tidak terkecuali..m0ga kita lebih berhati2..

nyway beberapa inf0 yg maCy sebutkan di sini ternyata baru bg sy, m0ga ianya menjadi ped0man buat kita semua..
thanz =)

Athirah Ibrahim said...

ouhh saya baru tauu.

Anonymous said...

http://jejakitinggalanrasul.blogspot.com/

blog ini byk membongkar pasal iluminati2 & agenda2 yahudi merosakkan umat Islam.

ParkAir said...

hmm ntah la, bagi aku selagi x de niat nak ikut diorang xpe kot..

FeeQ said...

cool..lucky i'm not that kawaii type one ^^

Pacifist said...

salam dik.abg yg last komen kot.
tahniah tuk adik sbb berkongsi entry masalah dunia pd kali ini.mmg jika kita tidak mengambil tahu hal sekeliling,kita tidak akan akan tahu apa yg bakal kita tempuhi sekarang dan akan datang.nampak menakutkan,ttp itu yg perlu kita hadapi.sesuai dgn taraf kita sbg umat akhir zaman.kita akan dpt melihat byk kerosakkan,penderitaan dan pelbagai kemusnahan akibat tangan-tangan manusia.jika kita susur kpd sejarahnya bermula dgn masalah yg ditimbulkan mesti bermula dgn bangsa yahudi dan berakhir dgn dajal.inilah sistem dajal yg digunakan utk memanipulasikan manusia supaya tunduk kpdnya.sasaran utama tentulah kita umat islam.kerana dia tahu rahsia kita dan kita juga tahu rahsia dia.ttp kita tidak perlu takut kerana agama adalah benteng kita,dan biarlah apa yg berlaku mengikut sunatullah.
-teruskan berkongsi artikel yg mencabar minda
-abg sokong segala peratus yg ada

ASaDa RyutaRo said...

pernah terbaca pasal freemason. dlu ada video tentang pembongkaran freemason, sebanyak 50 episod kat dlm youtube, tp x lama.. terus kena dlete.

hurmm.. seolah2 mereka ni dh mempengaruhi sebilangan besar manusia d bumi.

mmg benda yg agak heavy. sehingga sekecik2 benda pun berkaitan dgn fahaman mereka.

bygkan, kartun2 yg kita tengok sedari kecik adalah cebisan daripada fahaman mereka!

bagaimana kartun2 tu mempengaruhi kanak2 skrg, kita dpt lihat dgn jelas!

nice entry macy! klu ada byk lg, leh kongsi bersama..

aNgeLic vaMp said...

hai macy. :) thanks untuk info ni. mmg something yang kita slalu buat tapi tak tau apa yang tersirat. adeh. vamp suka ur article n decided nk link kat blog vamp. hehe..dah follow macy jugak. kalau sudi, follow la vamp gak ye. hehe.