Wednesday, April 28, 2010

maCy tak percaya kamu lagi, kita putus!

Hal ni berlaku malam semalam. malam tu hujan renyai-renyai. Angin bertiup manja..

Oklah, maCy tipu.. malam tu maCy tengah pulun betulkan assignment yang kena rejek dengan lecturer (buat malu betul). Sambil-sambil tu blogwalk tahap dewa. Dah siap tu blogwalk lagi sebab malas nak keluarkan printer. Main punya main, sekali tengok jam kat lappy dah pukul 3 pagi.

Terkejut gila betul. Rasa macam malam masih muda untuk berfoya-foya. So, cepat-cepatlah maCy say goodbye kat zaizax, cik BB Hussain, semua. Kacau daun lah. Dah la tengah elok borak kosong kat shoutbox dengan encik shameel, Bemie, kyuuubi, cik tot tot kecik and nourul. Tengah syok-syok kutuk Asada Ryutaro pun maCy sanggup tinggal sebab dah lewat sangat. Besok kelas pukul 8 pagi mane boleh tidur lambat! Time camnilah barulah nak gelabah selongkar kotak printer nak print coursework tu.. huk3

Ahhh, tidak! Printer buat hal! Siap ngadu kat Syahrul Iman lagi cam gelabah gila dah lewat tapi printer tak boleh pakai. Aish, dah pukul dua, roommate punye printer buat hal jugak. Takkan nak kacau orang tengah-tengah pagi camni?? Last-last tebalkan jugak muke pergi jenguk kakak bilik sebelah yang tersayang, nak mintak tumpang print. Menyusahkan orang betul, jam dah dekat pukul 4 pagi..

Finally, selesai tagih simpati print kat dia sambil kepala dalam kotak. maCy cepat-cepat off, memang dah pukul 4.30 time tu. Siaplah maCy jadi panda esok kat kelas, bisik maCy dalam hati..

Bismikallahummaahyawamud..

cehh, sengal! Tengok jam handphone baru pukul 1.10 pagi. Jam tangan, jam dinding, jam loceng pun semua sama. Habis tadi maCy gelabah time pukul 11 ke?? Kerek punya lappy.. buat gelabah orang je.. grrr..


Jam lappy~

maCy tak percaya kamu lagi, kita putus!


p/s : maCy baru memecahkan cermin tingkap bilik maCy..>.<"

20 comments:

shameel Iskandar said...

Hehehe. Tipah TERTIPU. Saya pun pernah macam tu. Pernah sekali tertido dalam pukul 6.30 ptg tika bulan puasa. Celik mata dah pukul 8.30 malam. Terpaksa di qada solat maghrib dan hilnag sunnah berbuka( sebab sepatutnya diawalkan)

╚► capital S hana ◄╗ said...

waduhh ~
tu blom knon2 tjge pg td .
owg relax tdo dye glabah p kuliah hehehe

nourul said...

1st skali nak gelak dulu..
hahahahahaa..^_^..
tak pasal2 je jam lappy menipu maCy ek..
kalo nourul pon mmg gelabah..lagi2 bsoknye de klz pg..ade gak yg tdo kt klz nnt..hehee.
2nd..
thnks maCy ltk name nourul kt cni..
cyg lebihla..muahh3..hahaha..

tot tot kecik said...

salam..

hehe ciannye macy kte ni..

tula, blogwalk je tau..kn da kne kelentong ngan jam lappy..

tau pe mksd die..?die suh macy p study..nk final dah ni..jgn ikt tot, tot da abes..xde final..hik hik hik..

zaizax said...

cet,memang patut kamo clash dgn die..tapikan macy, ahha bagus jugak kamo punya jam kat laptop tu tak betoi, cepat sikit kamo buat kerja, kalau tak,dok blogjogging tgh2 mlm.org jogging pon tak sampai tgh mlm, kamo exercise lebih

BeMiE said...

Wakakakak.... make sure dah betulkan jam tu.. kalau tak mengelabah lagi nanti.. kekkeke

Syahrul Iman said...

haha..cik macy tertipu dgn jam lappy sendiri..padan la gelabah semacam.. lalala

sugar2 kapas strawberry said...

ahahaha..pttla agk bilik sebelah x tdo lg kn??
hihi..macy2...

Bb Hussain said...

alala..ciannyer macy..tapi bagus gak kan..keje siap awal ;)

nasikputeh said...

dah2..
pegi tido..
ekeke.

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. nak gelak puas2..

kan betul apa sy ckp ri tu, asgment akan kena reject klu konfiden sgt bila dah siap. kahkahkah :P

lagi nk gelak.

jam kamu tu baik orgnya. sanggup nk bg kamu alert dgn masa. jgn la putus dgn dia.. kesian dia..

sungguh setia jam itu. keke :P

koru said...

haha!=)..boleh lak macam tu XD

RaMa2UnGU said...

Hahahahahahahahaha.....
sabar jek la ek maCy...
kekadang mmg cenggitu..
so moral nye, jgn tangguh2 kerja ek..

bspotgurl said...

Huh pukul 3pagi?! cuba-cuba toleh ke belakang.. ahaaa.. huhuhu.. gi tidoo cepatttt

sueraya said...

hahaha...maCy ditipu dan tertipu...
:))

Muaz Faris said...

bukan ditipu. sebenarnya benda yang berlaku tu Allah nak kasi beberapa pengajaran..
1. jangan tangguh keje
2. setiap satu perkara tu ada hikmahnya..

datang blog saya pulak dan komen..!
kira fair kan?
http://aktivismuaz.blogspot.com

Nur AtiEtin said...

hhhahahahha..xpasal2 dh bajet jd paling pndai kan..

Eqah Zaque Billetdoux said...

kui2.
salah set timing ker.
hahaks. nasib tido awal.
terlepas gak jadi panda.

nanad said...

heh...ader hikmah tuh..

nisa said...

biasa la tu, jam u saje nk cepatkan ms spy macy tido awal.. hehe..