Monday, April 26, 2010

5 Sebab Tak Suka Lelaki Kacak

Assalamualaikum..

To all gadis-gadis, tak kira gadis1810 a.k.a ellis ka, gadisinnocent a.k.a Yatre ka, gadis mana-mana ka, mesti suka tengok lelaki perasan kacak macam khai atau jejaka langsung tak fit macam darkbatman kan?

Tak pun macam
pakwe maCy si Awal Ashaari.. kan kan?
~khai, niat maCy nak header ade yamapi je;p
~selit darkbatman sebab ade ellis.. lalala~

Kalau rambut dia tak karat maCy takde la buang dia dari waiting list.. humm ;p


Tapi kat sini maCy nak senaraikan 5 sebab kenapa gadis cantik
macam maCy tak suka lelaki kacak.. Tak perlu banyak, 5 cukup~

1. Demand
Yelah, muka dah kacak, nak lah awek nya cantik juga kan? Sibuk la suruh awek pakai itu pakai ini. Pakai macam itu, macam ini.


"Malu lah I kalau you pakai macam ni je, tak cantik. You make up lah, bagi cantik sikit."


2. Control
Kadang-kadang tension jugak kalau dapat pakwe macam ni. Ingat kan perempuan je control-control, rupenye laki pun ada jugak. Kejap-kejap betulkan rambut. Makan pun control macam perempuan, risau betul dia. Parah ni.. hehe


3. Mata keranjang
Yelah, biasanya lelaki kacak ni taste dia tinggi, tu yang sambil jalan dengan awek boleh lagi mata liar sana sini cari "calon" baru. lalala~

4. Playboy

Katanya kawan biasa, tapi main mesej tak kira masa. Awek kampung, awek kolej, awek alam maya.. Semua lain-lain. Sedihnya~


5. Tidak setia

Nama pun kacak, senang lah gadis-gadis cun melekat pada dia. Dapat baru, lagi hot dan cantik, tinggal yang lama.. huk3~


Pengalaman mengajar kita. lalala~

Cik Sue, Zai, dan Nourul, korang setuju tak? Korang kan selalu sekepala dengan maCy. ;p
Ini sekadar entry merepek. Jangan marah ya? :D

p/s : Boleh tak bantu maCy buat pilihan antara dua ni? ;p

35 comments:

nasikputeh said...

baik pilih lady bird kat belah kiri ni.. x tersenarai pun 5 ciri2 yg macy list kan kat atas tu.. kalau xnak jugak.. amek katun belah kanan ni.

ekeke.

zaizax said...

betol2, nyampah sangat kalo tgk lelaki yg jln dgn awek dia yg hot, sexy mexy tu, then muka pon mesti tegang je, nak senyum ke tak..yerla bangga awek hot kat sebelah..ahhaa

tapi yg handsome but humble tu, tahniah sebab know how to appreciate and behave wht given to them :)

maCy said...

zai : hndsome n humble tu maCy nye lah zai ;p

nasikputeh : wawa.. suka2 :p

nurizzati nabilah said...

yup2!! sokong maC..
lelaki mmg nk cmue..
awek lua ade, awek dlm pon de

p/s: c.narb pilih yamapi!!

darkbatman said...

hahahaa.. adoi..kacak ker saye? tergolek2 satt. erm thx utk link 2..akan kuhargai yer..hehe. tp xsume lelaki cm2.. aie setia pd sorg jer..

Yatre Hayati said...

setuju sangat la..lelaki kacak mana nak pandang gadis macam i ni.. sob sob sob...tak pe lah..x kacak pown tape janji baek hati dan kaya...ahaks..

btw thanks taruk nama kat sini...ngeh ngeh

BeMiE said...

nasib baik BeMie tak kacak... kekekek

tot tot kecik said...

salam..
hoho entri ni..
hurmm bgus2..huhu..

khaliesah said...

yamapi!!!hahaha

btol2 laki nsem susah kot.nant rase tergugat je.
coz nant ade je yg jeling2.huhu

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

awal xkacak lgsg!! Jae hee kacak. hehe

ASaDa RyutaRo said...

uhh!!

aku selaku lelaki yg tergolong dlm golongan lelaki kacak sungguh tak setuju. hahaha..

xde la semua an. ade gak yg biasa2 je an. mampus la klu semua benda nk demand an.

ade je yg baik cam aku. kahkahkah

so kepada wanita2, jangan la terus tak pilih lelaki kacak. nti lelaki kacak cam i takde org nak. hahaha..

*kibum n yamapi tu.. hurmm dua2 x ok. xyah pilih. lalala~

~Bloggerina~ said...

awal tu jambu sgt..

cemomoi said...

abang ni la paling kacak antara dorang tu tapi tak sombong punya... kekadang pakai kain plekat aje masuk pasar malam sikit pon tak jaga status

asked said...

hmm..

kene cri yg muke seposen je ar pasni...

ParkAir said...

nasib baik aku tak kacak, anyone?

F U N F A B U L O S I T Y said...

ini bukan entry yg merepek ya cik macy
ini entry realiti-dex sokong ngan fakta2 yang lahir dari pengalaman yg mengerikan(ngeri ke kekdahnyew?) ituu ya-huhu
pilihan antara dua tu?
bagi dex, macy pilih je dua2-tapi berlainan peranan..kibum juz adik angkat,tapi yamapi tu suree lah pakwe macy-tapi make sure suh dia sunat dulu k?kah kah

Syahrul Iman said...

aik cik macy..kate x suke lelaki kacak..tapi taste nak pilih kibum n yamapi je..huhu

bspotgurl said...

saya tetap suka memandang lelaki kacak.. pandang je kan bukannya buat pape pun

Aini said...

First - Tak berkenan dengan awal ashari, sila remove gambar die <--- gurau jek =)

shameel Iskandar said...

Teringat kay lirik lagu kumpulan xpdc(saya lupa judul lagunya dan kurang ingat liirknya dgn jelas)

"Kata ibu buat baik walau rupamu tak menarik."

sebelas said...

perhhh best giler entry nie :)



http://nomborsebelas.blogspot.com/

Syuzana said...

salam...lelaki kacak mang demand tapi x semua mcm 2...bertuah le sape yg dpt lelaki kacak tapi setia =) tapi tetap akan makan hati..sob3...

syahira ariff said...

har har har
setuju!
lelaki kacak sinonim dengan playboy

ramlah ram said...

haha setuju sangat dgn macy.
kbykn laki hensem sume perangai cmni. lalalaa~

Pacifist said...

salam dik.
kalau ada kelebihan mesti ada kekurangan.nak tak nak kita kena terima beliau seadanya.kacak tang ni,tak kacak tang ni.

"tiada yg sempurna,tetapi gunakan kesempurnaan itu utk menutupi kekurangan kita"

-jika kita menonjolkan kekurangan,kesempurnaan tidak akan dapat dilihat oleh org lain.lalu kita sendiri akan mengalami konflik rendah diri kerana kita membenarkannya.

tehr said...

aku pulak tak suka perempuan cantik...

nourul said...

1st of all..nak say thanks to maCy sbb ltk my name kt cni..hehee..
wahh2..baik punye entry..
nourul sokong 100%!!
kebanyakkn laki ncem mmg suke crik awek yg cun2 je..
yg xcun cpt2 tolak tepi..ade ke patot??..ishh2..xptot..huhuu..
n lg 1,,nourul xp'caye ngan laki ncem ni..
mulut manis maaa..spare part berlambak kt blkg!huhh!!..
opss..t'lebey sudah..heheee..

Kyuubi_85 said...

betul ke tanak laki ensem? :P

tak semua laki mcm tu. ada gak yg ok. mungkin org yg ada penglman mcm tu nasib dialah jmpa laki tu. huhu

╚► capital S hana ◄╗ said...

btol2 .
walaupun x semua macam tu tapi zman ni kbnyakan macam .
**kata2 vdsarkan pnglaman . hehe .
kwn2 ira rmai dak kl kot even ira bkn dak kl ,
diowg spsies kaya2 mke macho plus awek kliling pnggang .
**kata2 bdsarkan pngkuan seorg kwn ^^

SheY PuLL said...

nasib baik la saya x kacak..:)

sYaMi-Satu Penjuru said...

selekeh dik! report abh, h0h0 hooo

✖sLap mE pLz!™✖ said...

test kt sni lak,,

.Am-OH-Am. said...

tau xpe.takmo laki kacak! :)

Aida a.k.a Beardot said...

bf aida xkacak pun ramai je orang minat..haishhh..susah tol la..huhuhu

muhammad sufi saadon said...

zaman skrg...owg tu cntek ke,buruk ker,hensem ke,macho ke, sama jer...pasang banyak...!!!laki & popuan sama jer...skandal melambak...
klw macy xsker laki2 kacak, sy xsuka owg y perasan dy hot and spicy....sbb owg y mcmtu conferm rmai skandel(hakikat nyer hodoh)....