Saturday, March 6, 2010

Di-Tag

first of all, maCy memang dah lama tak kena tag, last pun last two sem kot. oleh kerana maCy suka kat cik rakan blogger, cik Fyra Ruslan , maC pun buat lah.. lagipun syok juga dah lama tak buat kerja ni.. huhu

Here we come~

1. adakah anda rasa HOT???
Body temperature increase nak demam dek kerana terlalu busy dan aktif. so, hot jugak lah.. hehe

2. upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
ha? nak tegok ke? nah~



3- cerita pasal gambar
ehee.. kantoi pulak suka Arashi. Arashi adalah band dari Jepun. Ahli nye terdiri daripada Minomiya, Sakurai, Aiba, Matsumoto dan Ohno. Matsumoto tu maybe ramai lah kenal sebab agak femes dalam banyak cerite cam Gokusen, Hanayori Dango (Boys Over Flower) dan lain-lain. Lagu depa yang best pulak One Love, Wish, Love So Sweet dan banyak lagi.. huhu. Band ni sangat kakkoi (cool) dan kipas-susah-mati dia pulak terlalu kawaie (comel). ahaha ;p

4- bila kali terakhir anda makan pizza?
makan pizza kat papa john. last three weeks kot. memang best! lama dah.. rindu pizza T_T

5- lagu terakhir anda dengar?
lagu Bad Romance by Lady Gaga.

7- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
Oh. Dulu sangat banyak nickname.
Beskut, Sad Gul and yang lain dah lupa.
Yang maintain sampai sekarang ofkos lah full name, Mathila coz nama dah pendek dah.
Pendek sikit pun maCy @ ma-C, nama yang diberi ketika form 4 di Smap Labu dan digunakan sepenuhnya di Shaks, Kuantan seterusnya bila dah habis skolah menengah.
Famili panggil ma je. pendek.
Ada juga yang kenal maCy as MacyHumaira..
Finally AppleIjau aka greenapple. my fav nick afta all and selalu digunakan :)

8- tag lagi 8 org
Nak fikir jap..

1. kak ina
2. atul
3. cik linn @ sugar2 kapas strawberyy
4. cik Dayah
5. zai
6. kak elis akak lemonade
7. lynnthegudigudigurl
8. ecar


9- siapakah org no.1 kepada anda?
ohh.. dia adalah kezenku yang agak senget... hehe

10- katakan sesuatu mengenai org no.5
baru lagi knal dia.. pemilik blog yang menarik.. huhu

11- no.3 ada hubungan dengan siapa?
alah tak sempat tanya pula ;p

12- bagaimana pula dengan no.4
ehem.. tu classmate di ipgkpm.. orangnya?? huhu

13- pesanan kepada orang no.6
kahwin nanti maCy nak kad sindri punya.. hehe

14- kata-kata cinta untuk orang no.2
atul.. i love you so much.. for real.. well she is my bestie dari skola :)

15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
persamaan nya adalah dua2 perempuan.. hehe

16- berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda
- jumpa dia melalui blogwalking
- sorang yg rajin mengupdate
- agak ramah lah kurasa.. huhu
- nak tinggi! hehe
- ingat dia ingat cupcake.. ;p

17- persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
soalan apa ni? semua halal dimakan.. hehe

18- perasaan anda wat tag ni?
penat berfikir.. huhu

19- adakah anda tau si razman itu sengal?
razman mane ni? haha

20- a)GAY or b)LESS
ohh no! both tidak. maseh lagi mengikut fitrah. guaranteed! ahaha

Done! fuh.. penat.. mari cari nescafe.. :D
p/s : kepada yang di-tag, roger2 lah dah buat nanti, maC jenguk2 :)

8 comments:

nOrFaDzLiNa said...

huk!slh 2,awk yg senget,bukn sy :p

maCy said...

ahaha.. betol dah la kak ina.. tade sape ag yg senget slaen anda.. kikh3

Fyra Ruslan said...

Salam,Kak Mathila.

Thanks cos sudi bt tag ini.
Ingat Cupcakes? Hehe.
Ingat la jgk Nescafe.

Rajin2 singgah la minum nescafe kat rumah i.
hehe.
^.^

lemonade said...

kamu tahu org yg no 7 tu siapa sebenarnya dengan saya..?

sugar2 kapas strawberry said...

alo yunk...
da jwb la tag ni..hihihi
tq ya sbb igt lg kat sy ! ;))

maCy said...

fyra : mesti2.. tp skg ni ase na milo.. lapa.. huhu

lemonade : siapakah dia?

strawberi : aloh.. tape2.. sng kije puan.. hehe

aNoZ said...

mak aihh.. peminat setia jepun eh ? haha.. ish22

maCy said...

anoz : ye maC sangaaaat suka.. pengaruh abg ammar jugak tu.. huhu