Wednesday, February 24, 2010

Facebook

maCy amat kesengalan hari ni. Kenapa? Sangat serabut. Konon nak merawat luka dengan jalan2 dekat blog para blogger sekalian. Skali pergi library, semua blocked! Geramnya! Only few blogs dapat dibuka. And for sure maCy tak dapat nak buat apa sangat pagi tu. Myspace, Friendster, Tagged, scrib.. semua kena blocked. The only social network yang selamat adalah Facebook. Adakah kerana para lecturer juga kini dah addict dengan facebook? Maka, Fb tidak di-block? ekeke

Facebook3.. memang semua pun tahu sekarang Facebook menjadi kegilaan even rupanya yang plain gitu. If Myspace, etc banyak di-join oleh budak-budak remaja. Tapi Facebook ni orang-orang tua pun main jugak. Eh, orang tua? Isk, kasa tu. Hihi.. Hum, at first, maC pun addict dengan Facebook ni, connecting old friends, games, and so many other application. Jom tengok apa benda yang selalu buat kat Facebook..

Tempat mengadu.. and share quotes juga.. kadang-kadang tak sempat nak tulis panjang lebar untuk di-post di blog, jadi jalan singkatnya, kita luah saja kat status. Dan macam biasa, ramai lah tukang cheer up, tukang kritik dan segala tukang-tukang yang ada.. bukan kecoh or apa-apa, tapi kalau dah 98% kat Facebook tu memang kenalan, bukan orang asing, apa salahnya kita berkongsi apa-apa yang boleh dikongsi.. kan? Tapi lantak lah if ada yang kata cuba ambil perhatian. That’s not it..

Friends in need is a friend indeed.. thx kawan2 :)

Next? Arena kutuk –mengutuk. Tak kira nak kutuk apa, memang bahgia lagi-lagi kalau dapat pulak geng-geng satu kepala.. Contohnya? Haa, mengutuk Red Devil dalam game memalukan vs Everton baru-baru ni. Semua pun tahu apa jadi.. So, apa salahnya skali-skala amik can kutuk depa ni.. hihii ;p

Post ni dapat berpuluh comment dari fan2 fanatik red devil.. huhu

Game dan application kat Facebook ni memang banyak. Kalau takat kuiz tu tak payah cakap lah. Sangat banyak tapi maCy rasa kalau senior-senior kat Facebook ni dah puas kot main kuiz. Jadi biarlah adik-adik saja yang syok sendiri layan kuiz yang kita dah hafal pun apa resultnya..

Kat bawah ni antara game yang maCy join sekaki, Rock Legend. Dah penat main. Tapi awal-awalnya memang banyak yang seronok, dapat kawan baru, etc. Nampak macam game biasa tapi Rock Legend ni memerlukan kita deal dengan orang lain hatta yang tak kenal sekalipun. Kalau tak sampai bila-bila pun tak max.. Selain tu maCy main jugak Farmville and sekarang main Poker walaupun asyik kalah saje..T_T..

Dah level 100! Boleh rest dan bersara suda.. Boss maCy tu my bestie tau^^

Lastly? Hah, yang ni berkaitan dengan hidup para blogger sekalian. Facebook bagi ruang lebih besar untuk berkenalan dengan lebih rapat. Well, kawan biar seribu :)

Beliau ni adalah pemilik blog http://karutxmencarut.blogspot.com/

one of my new friend among blogger kat FB

Tapi apa-apa pun zaman addict Facebook maCy dah berakhir kot. Kita tunggu pulak akan datang apa pula social network yang akan menjadi kegilaan dan bualan ramai. Tunggu ya!

12 comments:

aieOreo said...

haih..same la..
fb dah byk sangat apps mengarut..

~ ReD ~ said...

gila main game kat fb..huhu

beluncas said...

tak layan FB..buat pun sebab nak join Gengblogger...

F U N F A B U L O S I T Y said...

dex belum ade fb-macam tak best jer?macam takleh nak privacy-nanti kenalan dapat cari gak dalam tu-bukan nak mengelak-tapi blospot da best!

DDrfauziah said...

Salam perkenalan.
Saja jln2 & ikut just sbg moral support to bloggers baru/muda ... :) Ni kira org lama la ... mungkin sbb tu, not addicted to facebook! Hehe.

Afham Abdul Rahman said...

sanggup wat entri..
susah tu nak edit2 gambar..

maCy said...

aieOreo : tu la pasal.. cth nye, app baling2 bantal busuk itu.. rimas! huhu

red : dah kurang.. bz.. huhu

beluncas : bgus juga xjoin.. ade -ve.. huhu

fanfabulosity : ha? knape nak elak orag cari? best apa keep in touch dgn kwn2 :)

DDrFauziah : slm kenal. thx 4 da visit.. haha.. mugkin juga, tapi my lecturers and siblings dah mula main juga.. huhu

afham : sayang blog.. tbe2 trfikir nak post tntang ni.. huhu

fitri oh fitri said...

eh, maen ka game champions online, tolong la maen, nak recruit. haha,.





http://fitridzulkifli.blogspot.com

maCy said...

best kah game itu? huhu

Mohd Fitri said...

eh.. sy pon ade.. hehe

maCy said...

haha.. mmg awk pun.. huhu

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女