Facebook

maCy amat kesengalan hari ni. Kenapa? Sangat serabut. Konon nak merawat luka dengan jalan2 dekat blog para blogger sekalian. Skali pergi library, semua blocked! Geramnya! Only few blogs dapat dibuka. And for sure maCy tak dapat nak buat apa sangat pagi tu. Myspace, Friendster, Tagged, scrib.. semua kena blocked. The only social network yang selamat adalah Facebook. Adakah kerana para lecturer juga kini dah addict dengan facebook? Maka, Fb tidak di-block? ekeke

Facebook3.. memang semua pun tahu sekarang Facebook menjadi kegilaan even rupanya yang plain gitu. If Myspace, etc banyak di-join oleh budak-budak remaja. Tapi Facebook ni orang-orang tua pun main jugak. Eh, orang tua? Isk, kasa tu. Hihi.. Hum, at first, maC pun addict dengan Facebook ni, connecting old friends, games, and so many other application. Jom tengok apa benda yang selalu buat kat Facebook..

Tempat mengadu.. and share quotes juga.. kadang-kadang tak sempat nak tulis panjang lebar untuk di-post di blog, jadi jalan singkatnya, kita luah saja kat status. Dan macam biasa, ramai lah tukang cheer up, tukang kritik dan segala tukang-tukang yang ada.. bukan kecoh or apa-apa, tapi kalau dah 98% kat Facebook tu memang kenalan, bukan orang asing, apa salahnya kita berkongsi apa-apa yang boleh dikongsi.. kan? Tapi lantak lah if ada yang kata cuba ambil perhatian. That’s not it..

Friends in need is a friend indeed.. thx kawan2 :)

Next? Arena kutuk –mengutuk. Tak kira nak kutuk apa, memang bahgia lagi-lagi kalau dapat pulak geng-geng satu kepala.. Contohnya? Haa, mengutuk Red Devil dalam game memalukan vs Everton baru-baru ni. Semua pun tahu apa jadi.. So, apa salahnya skali-skala amik can kutuk depa ni.. hihii ;p

Post ni dapat berpuluh comment dari fan2 fanatik red devil.. huhu

Game dan application kat Facebook ni memang banyak. Kalau takat kuiz tu tak payah cakap lah. Sangat banyak tapi maCy rasa kalau senior-senior kat Facebook ni dah puas kot main kuiz. Jadi biarlah adik-adik saja yang syok sendiri layan kuiz yang kita dah hafal pun apa resultnya..

Kat bawah ni antara game yang maCy join sekaki, Rock Legend. Dah penat main. Tapi awal-awalnya memang banyak yang seronok, dapat kawan baru, etc. Nampak macam game biasa tapi Rock Legend ni memerlukan kita deal dengan orang lain hatta yang tak kenal sekalipun. Kalau tak sampai bila-bila pun tak max.. Selain tu maCy main jugak Farmville and sekarang main Poker walaupun asyik kalah saje..T_T..

Dah level 100! Boleh rest dan bersara suda.. Boss maCy tu my bestie tau^^

Lastly? Hah, yang ni berkaitan dengan hidup para blogger sekalian. Facebook bagi ruang lebih besar untuk berkenalan dengan lebih rapat. Well, kawan biar seribu :)

Beliau ni adalah pemilik blog http://karutxmencarut.blogspot.com/

one of my new friend among blogger kat FB

Tapi apa-apa pun zaman addict Facebook maCy dah berakhir kot. Kita tunggu pulak akan datang apa pula social network yang akan menjadi kegilaan dan bualan ramai. Tunggu ya!

Comments

aieOreo said…
haih..same la..
fb dah byk sangat apps mengarut..
~ ReD ~ said…
gila main game kat fb..huhu
beluncas said…
tak layan FB..buat pun sebab nak join Gengblogger...
dex belum ade fb-macam tak best jer?macam takleh nak privacy-nanti kenalan dapat cari gak dalam tu-bukan nak mengelak-tapi blospot da best!
DDrfauziah said…
Salam perkenalan.
Saja jln2 & ikut just sbg moral support to bloggers baru/muda ... :) Ni kira org lama la ... mungkin sbb tu, not addicted to facebook! Hehe.
sanggup wat entri..
susah tu nak edit2 gambar..
maCy said…
aieOreo : tu la pasal.. cth nye, app baling2 bantal busuk itu.. rimas! huhu

red : dah kurang.. bz.. huhu

beluncas : bgus juga xjoin.. ade -ve.. huhu

fanfabulosity : ha? knape nak elak orag cari? best apa keep in touch dgn kwn2 :)

DDrFauziah : slm kenal. thx 4 da visit.. haha.. mugkin juga, tapi my lecturers and siblings dah mula main juga.. huhu

afham : sayang blog.. tbe2 trfikir nak post tntang ni.. huhu
fitri oh fitri said…
eh, maen ka game champions online, tolong la maen, nak recruit. haha,.





http://fitridzulkifli.blogspot.com
maCy said…
best kah game itu? huhu
Mohd Fitri said…
eh.. sy pon ade.. hehe
maCy said…
haha.. mmg awk pun.. huhu

Popular posts from this blog

kisah tragedi manis seorang junior 2003

Restoran Ramly Burger

Short Vacation in Penang 2017