Saturday, May 7, 2016

Aktiviti Laluan Berhalangan

Assalamualaikum.

Sihat tak? Ok harini maCy nak share aktiviti laluan berhalangan masa camping peringkat sekolah tahun lepas. 

Boleh lah digunakan sebagai tambahan idea especially buat guru-guru yang perlu laksanakan camping di dalam sekolah. Almaklum sekarang bajet selalu tak ada, camping pun di padang je. huhu

Credit utama buat guru-guru lelaki sekolah maCy, idea dan pelaksanaan oleh mereka, Cikgu Faiz, Cikgu Izzat, Ust Amiruddin dan guru-guru lain yang terlibat. 

Menggunakan net badminton aje. huhu

Biasanya kita guna tayar kan. Gantikan dengan gelung sedia ada

Pengawasan oleh 2 orang 'bodyguard' utk aktiviti ini

Jangan risau, longkang tidak penuh. Bukan perlu meredah air longkang. huhu

Tanah yg dijadikan lumpur. Memang tujuan nak kotorkan baju semua budak-budak ni. Selagi tak berlumpur, bergolek lah kat sini. huhu

Meluncur.. wehuuu. Antara aktiviti awal sebelum 'kotor'. 

Bergambar kenangan on the first day. Kebetulan semua pakai skirtpants. Nak order pm maCy tau. Or visit je ig kat gambar tu.. hihi

Ada lagi aktiviti, antara yang maCy ingat, meniti tali. Tapi gambar nya tak ada. Tali diikat sebagai tapak dan sebagai pemegang pada 2 batang pokok.

Sekian sahaja kali ini. Byeeee :)

ps : Apa pun aktiviti kalau ada kerjasama, semuanya mudah dan seronok :)

4 comments:

padin no said...

kihkih mesti syok meluncur tu...
sekali da kotor tak kisah da lumpur ke air longkang ke

Ain Cho'in said...

Teringat pulak camping masa sekolah dulu..Alahai, best betol.. :D

Kakzakie Purvit said...

Aktiviti lasak macam ini membina mental dan fizikal anak-anak
Bagus idea dibuat.

nuyui a.k.a miss YUI said...

rindu lak zzaman skola dl..hehe