Friday, April 30, 2010

Siape yang Cipte Virus Memang Sengal ah!


I am really mad!

siapa yang bertuah sangat ni duk reka2 virus??

baik korang cipte vaksin h1n1 ke..

cure for cancer ke..

seriously menyusahkan orang!

i just sign in my yahoo messenger..

and suddenly got a message frm my bestie..

Muhammad Hadzwani Mohd Hasni: foto :D
Muhammad Hadzwani Mohd Hasni: http://ariafotos.com/image.php

so, i quickly opened it..

i repeat..

hes my bestie so i opened it!

suddenly the virus spread to all my ym friends..

im glad not every single person in my ym list get it..

so i don't have to reply to all 40 online user..

but then the virus is like selecting all my ym friends again and send the file..

seriously, im damn angry!

im here after studying for my final..

im here just for a while..

i gonna open my book again after this but this virus....

ahhh... it really spoiled my mood!



p/s : im hungry+tired.. thinking of sharing info about blog..
ill share it next time k.. sorry all~ :(

Thursday, April 29, 2010

Reminiscing. Hurting. Crying.

Year ago..
I could feel him inside of me
I could see him wherever I go
My inbox was always full with his name
My heart beat fast whenever I received his call
My life was always wonderful whenever he crossed my mind

Now..
I still can feel him inside of me
I still can see him wherever I go
And my inbox is still full with his name
But..
My heart will never again beat fast..
cz I will never again receive his call
And my life will never be wonderful again
No matter how many time he cross my mind

Why? Why is that?
Thinking of him will only make me cry
Cz he is no longer exist in this world
but only in my heart..


how would you feel if THE ONE leave you alone to a world where he will never able to come back?


p/s : baru sampai rumah.. perjalanan yang panjang, hati yang penat~

Wednesday, April 28, 2010

maCy tak percaya kamu lagi, kita putus!

Hal ni berlaku malam semalam. malam tu hujan renyai-renyai. Angin bertiup manja..

Oklah, maCy tipu.. malam tu maCy tengah pulun betulkan assignment yang kena rejek dengan lecturer (buat malu betul). Sambil-sambil tu blogwalk tahap dewa. Dah siap tu blogwalk lagi sebab malas nak keluarkan printer. Main punya main, sekali tengok jam kat lappy dah pukul 3 pagi.

Terkejut gila betul. Rasa macam malam masih muda untuk berfoya-foya. So, cepat-cepatlah maCy say goodbye kat zaizax, cik BB Hussain, semua. Kacau daun lah. Dah la tengah elok borak kosong kat shoutbox dengan encik shameel, Bemie, kyuuubi, cik tot tot kecik and nourul. Tengah syok-syok kutuk Asada Ryutaro pun maCy sanggup tinggal sebab dah lewat sangat. Besok kelas pukul 8 pagi mane boleh tidur lambat! Time camnilah barulah nak gelabah selongkar kotak printer nak print coursework tu.. huk3

Ahhh, tidak! Printer buat hal! Siap ngadu kat Syahrul Iman lagi cam gelabah gila dah lewat tapi printer tak boleh pakai. Aish, dah pukul dua, roommate punye printer buat hal jugak. Takkan nak kacau orang tengah-tengah pagi camni?? Last-last tebalkan jugak muke pergi jenguk kakak bilik sebelah yang tersayang, nak mintak tumpang print. Menyusahkan orang betul, jam dah dekat pukul 4 pagi..

Finally, selesai tagih simpati print kat dia sambil kepala dalam kotak. maCy cepat-cepat off, memang dah pukul 4.30 time tu. Siaplah maCy jadi panda esok kat kelas, bisik maCy dalam hati..

Bismikallahummaahyawamud..

cehh, sengal! Tengok jam handphone baru pukul 1.10 pagi. Jam tangan, jam dinding, jam loceng pun semua sama. Habis tadi maCy gelabah time pukul 11 ke?? Kerek punya lappy.. buat gelabah orang je.. grrr..


Jam lappy~

maCy tak percaya kamu lagi, kita putus!


p/s : maCy baru memecahkan cermin tingkap bilik maCy..>.<"

Tuesday, April 27, 2010

tag no bape dah ni? versi upload2 pulak~

Salam Semua~

Puas sudah menatap wajah kacak Awal semalam? Saje tak upload pic Fahrin Ahmad, takut Awek Fahrin datang attack maCy pulak.. hehe

Ok-ok, MaCy tengah duk kira-kira hutang ni. Bukan hutang duet, hutAng tag sama Alya dan nisa..

Rule dia macam ni :


1. go to your photo files, select the 8th photo folder

ok dah select, shaks photo folder -skola dulu-


2. select the 8th photo from the folder

alamak! seriously eight photo cannot be uploaded. aishh..

very private + rahasia one.. huk3
so maCy alter sikit, maCy pick the one before and after that photo ok?
mintak halal alya.. wUu

Here they are~

pic kanan
sue, ain, mice, maCy, ca-ie

pic kiri
ain, sai, mice, sue, maCy

3. post along with the story behind it

Both pic ini time zaman muda-mudi dulu, zaman f5..
20-17, 3 tahun suda~
Satu kelas after subuh, tu yang muke macam tu..
Another one after kelas bio..
Relax semacam bagai muke taknak ambik spm je kan? huhu

4. then challenge 8 blogging friends to do the same

Ok, here i gona pick :

1. nasikputeh
2. kyuubi_85
3. Syahrul Iman
4. Mashimaro
5. Nourul
6. Ayie
7. Chaie
8. Juan

Disebabkan kecelaruan yang berlaku, maCy nak buat rules baru untuk next tag..

Rule No 2 : pick both the right and the left photo of your eight photo from that folder

Suka-suka hati je kan? haha

Alya > maCy > ? (selamat ber-tag :D )


p/ s : thinking of activating my Facebook again.. what do you say?

Monday, April 26, 2010

5 Sebab Tak Suka Lelaki Kacak

Assalamualaikum..

To all gadis-gadis, tak kira gadis1810 a.k.a ellis ka, gadisinnocent a.k.a Yatre ka, gadis mana-mana ka, mesti suka tengok lelaki perasan kacak macam khai atau jejaka langsung tak fit macam darkbatman kan?

Tak pun macam
pakwe maCy si Awal Ashaari.. kan kan?
~khai, niat maCy nak header ade yamapi je;p
~selit darkbatman sebab ade ellis.. lalala~

Kalau rambut dia tak karat maCy takde la buang dia dari waiting list.. humm ;p


Tapi kat sini maCy nak senaraikan 5 sebab kenapa gadis cantik
macam maCy tak suka lelaki kacak.. Tak perlu banyak, 5 cukup~

1. Demand
Yelah, muka dah kacak, nak lah awek nya cantik juga kan? Sibuk la suruh awek pakai itu pakai ini. Pakai macam itu, macam ini.


"Malu lah I kalau you pakai macam ni je, tak cantik. You make up lah, bagi cantik sikit."


2. Control
Kadang-kadang tension jugak kalau dapat pakwe macam ni. Ingat kan perempuan je control-control, rupenye laki pun ada jugak. Kejap-kejap betulkan rambut. Makan pun control macam perempuan, risau betul dia. Parah ni.. hehe


3. Mata keranjang
Yelah, biasanya lelaki kacak ni taste dia tinggi, tu yang sambil jalan dengan awek boleh lagi mata liar sana sini cari "calon" baru. lalala~

4. Playboy

Katanya kawan biasa, tapi main mesej tak kira masa. Awek kampung, awek kolej, awek alam maya.. Semua lain-lain. Sedihnya~


5. Tidak setia

Nama pun kacak, senang lah gadis-gadis cun melekat pada dia. Dapat baru, lagi hot dan cantik, tinggal yang lama.. huk3~


Pengalaman mengajar kita. lalala~

Cik Sue, Zai, dan Nourul, korang setuju tak? Korang kan selalu sekepala dengan maCy. ;p
Ini sekadar entry merepek. Jangan marah ya? :D

p/s : Boleh tak bantu maCy buat pilihan antara dua ni? ;p